Zomoco Zondag Morgen Competitie

Vanaf mei start de Zomoco ook met een pilot voor het stimuleren van vrouwenwielrennen. Elke maand een Zomoco-koers specifiek voor alleen dames. Met de snellere dames (elites, beloftes, amateurs en junioren) om 10:01 direct na het A-Peloton en d overige dames in het C-peloton, direct na het B-Peloton. Hierbij proberen we via het bestaande laagdrempelige concept van de Zomoco ook het dameswielrennen te stimuleren.

Alhoewel de rensters ook gewoon (willen) deelnemen in het A-, B- of C-peloton, hebben we ook begrepen dat er behoefte is aan een specifiek damespeloton. Vanuit deze behoefte is de D-Klasse ontstaan, gebaseerd op de RADS-Woman series welke vorig jaar werd georganiseerd door RWV de Spartaan en RWC Ahoy. Door het integreren in de Zomoco kunnen we hiermee meer koersjes aanbieden met ook een diversiteit aan parcours.

Elke maand zal er een D-klasse speciaal voor rensters geprogrammeerd worden directe aansluitend aan het B/C peloton. We starten 8 mei bij RCDM de Coureur. Vervolgens 12 juni bij WWV, 24 juli bij RWC Ahoy, 28 augustus bij HSK Trias, 18 september bij RWV de Spartaan en afsluitend 2 oktober de finale bij RWC Ahoy. Inschrijven graag via de KNWU, zodat we ook het animo kunnen vernemen.

Rensters… mogen we jullie welkom heten bij de D-Klasse van de Zomoco? Spread the word!

Extra info: In principe kunnen rensters gewoon deelnemen bij de A-, B- of C-klasse. Ter indicatie: De A-klasse is voor de rappe elite en belofte dames. De B-klasse is voor de amateurs, junioren en rappe funklasse. De C-klasse voor de  nieuwelingen en startende funklasse/startlicentie. 

 

 

 

Top