Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het was weer een waar wielerfeest bij de Rotterdamse wielerclub Ahoy’. Liefst 160 deelnemers verdeeld over de drie categorieën hadden zich aangemeld voor deelname, Wel was de start een uurtje later dan normaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Verheugend was het te zien dat er bij de C-klasse ook 15 liefhebbers aan het vertrek stonden. Jammer was weer dat er van alle deelnemers er een stuk of dertig  bij waren, waarvan de chip het niet goed deed.  Er wordt nu gewerkt met de database van de KNWU, wanneer de daar de transponder niet goed is aangemeld, dan blijf je ook bij de Zomoco voor zoete koek meedoen. Om dat te voorkomen, controleer op mijn KNWU of alles daar staat vermeld zoals het hoort.  Gelukkig voor de fotografen werden alle nummers een op de foto’s ook als winnaar gehuldigd.

foto’s zijn als ze niet zij getiteld van Koos ‘t Hart, anders van Henk Harrevelt. Meer foto’s op www.harfoto.nl en op de facbookpagina van foto Koos

Veel animo voor de Zomoco rit bij Ahoy’ in Rotterdam. Hopelijk zet deze ontwikkeling zich de komende ritten door

Tim Bierkens was ook dit keer niet voor niets uit Stampersgat naar de Maasstad gekomen. De Zeeuw houdt zich in vorm door de Zomoco koersen. Ook nu weer was hij de beste. Dat was van een kopgroep van 25 man, die in twee stadiums tot stand was gekomen. In de eindsprint was Bierkens opnieuw de rapste. De jump van Ryan Kamp uit Raamsdonkveer, Nederlands kampioen veldrijden bij de belofte kwam te laat. Beide renners werden op het podium vergezeld door Trias renner Niels Overvoorde uit Delfgaauw, ook op de schaats een kanjer,

En hier staat een podium om je vingers bij af te likken.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1788415/races/5817224

Terwijl Ralph Greupink zijn feestje al viert, slaagt achter hem Theo Leenderts er in om toch nog Joris Eikelenboom de tweede plaats af te pakken

Bij de B-klassers ook een geanimeerde koers, helaas licht overschaduwd door twee valpartijen. Maar ook dat is wielersport. Absolute uitblinker in deze koers was Ralph Greupink. In zijn jonge jaren een goede pistier, vaste deelnemer van Ahoy op zondag. Diverse malen ging de inwoner van het Drentse Dalen in de aanval, hij moest toch toestaan dat een omvangrijke kopgroep op de meet kwam afgestormd. Maar ook daarin toonde Greupink zijn klasse, met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de eindstreep. Achter hem was het spannender, zag thuisrijder Joris Eikelenboom zijn voorsprong meter voor meter verdwijnen ten faveure van Theo Leenderts, die op de meet de tweede plaats voor zich opeiste.

Het podium bij de B-klassers, met daarbij de hoop op de toekomst

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1788415/races/5817225

In dit veld leverde ook de C-klassers een puike prestatie, winnaar Kim Baptista uit Engeland, nummer twee Maaike Coljé uit het Utrechtse Snelrewaard en nummer drie Schiedammer Dani van der Lee eindigde in deze gezamenlijke koers rond de tiende plaats binnen de drie seconden na winnaar Ralph Greupink. In het veld van 80 vertrekkers mag dit mooie resultaat worden gezien.

Een internationaal podium bij de C-klassers

 

Top