Zomoco Zondag Morgen Competitie
Foto’s zijn van Henk Harrevelt, meer foto’s op zijn site www.harfoto.nl

De Zomoco wedstrijd die zondag 26 juli bij PRC Delta plaats vond, kende een geanimeerd verloop. Ja, er waren minder deelnemers aanwezig dan in de laatste weken, maar de coureurs die er wel waren zorgden voor een spanend wedstrijd verloop. Het nu aanwezige aantal was toch bevredigend, sterker zij bewezen dat de wegblijvers ongelijk hadden. Altijd op weerbericht en buienradar vertrouwen is toch niet zo verstandig.

De twee koplopers met Nick van der Lijcke aan de leiding voor Roel van Sintmaartensdijk

Bij de A-klassers waren het twee koplopers, Roel van Sintmaartensdijk en Nick van der Lijcke,  bij de B-klassers was het een trio die moest beslechten wie er winnaar zou worden. Jan Dingemanse ging net voor Sjoerd Bult als winnaar over de streep, Tonny Berends werd derde.  Dat Nick van der Lijcke niet in de uitslag staat komt door het terug kerend probleem, zijn transponder werd niet geregistreerd. Nu eindigde Daan van Sintmaartensdijk op de tweede plaats, werd Vincent Hoppezak derde.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1785818/races/5808058

Jan Dingemanse juicht, hij klopt Sjoerd Bult

Uitslag B+C -klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1785818/races/5808073

Transponders

Komen we direct bij het probleem wat de laatste wedstrijden een punt van discussie is. Huisfotograaf Koos ’t Hart memoreerde het afgelopen dag al in zijn dagelijkse column, waarin hij stelde dat de renner die als winnaar over de streep komt, niet altijd degene is die wordt gehuldigd. Een constatering waar tegen niets is in te brengen. Al enige malen moest de organisatie, (dat zijn de aangesloten clubs) beslissen dat de winnaar niet zichtbaar was op het uitslagengedeelte van Mylaps. Dat zijn geen gemakkelijke beslissingen, het stuit zelfs tegen de borst van de rechtgeaarde sportliefhebbers. Echter, duidelijk is besloten en tot de aandacht gebracht dat de uitslag in Mylaps leidend is bij de tot stand komen van de uitslag. Reden is dat er vrijwel geen vrijwilligers zijn die voor hun lol enkele uren in de jurywagen gaan zitten en dat iedere zondag. Bij de KNWU is er ook een schreeuwend tekort een juryleden, daar heeft men zelfs besloten dat er zonder een goed werkende transponder men niet van start mag gaan. Bij de Zomoco zijn we soepeler, men mag dan wel meedoen, maar rijdt buiten mededinging Dat betekent geen uitslag en dan kan je wel gaan schipperen bij de winnaar, maar moet dat ook gebeuren bij deelnemers die als zesde of twaalfde over de streep komen.  Moeilijkheid momenteel is dat de KNWU in kader van de privacy geen updating meer geven van het licentiebestand. Daarom ontbreken de updates,  vooral omdat renners van transponder zijn veranderd en dat niet aan de inschrijftafel doorgeven. Verder zijn er gevallen dat het contract met Mylaps is verlopen, dat men de transponder vergeet of zelfs verkeerd bevestigen. Zorg er voor dat dit jou niet gebeurt, bij twijfel kan men voor de koers bij de jury je transponder altijd laten controleren. Verder wordt momenteel bekeken hoe de inschrijving beter kan worden gedaan. Tot dan, zorg dat je wordt geregistreerd, zodat ook de winnaar op de huldigingsfoto van Foto Koos staat.

Top