Zomoco Zondag Morgen Competitie

OPSTARTEN WIELERWEDSTRIJDEN OP REGIONAAL NIVEAU

Doelgroep U-19 en 19+ Voor deze groep komen de regionale wedstrijden in beeld als de contactsporten weer toegestaan zijn. Vooralsnog is dat 1 september 2020.
Algemene richtlijnen bij de organiseren van wedstrijden in deze fase;
*. Zorg voor een logische routing op de accommodatie zodat de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden.
*Zorg dat de ingang en de uitgang op een verschillende plek plaats vindt zodat kruisend verkeer voorkomen wordt (ditzelfde geldt voor het wedstrijdparkoers).
*. Zorg voor een online inschrijving, zodat je weet hoeveel mensen je kan verwachten en het maximum aantal mensen niet overschrijdt.
*. Laat sporters vroegtijdig weten op welke tijden zij welkom zijn op de accommodatie/wedstrijd. Denk hierbij aan ontvangst-, training- en wedstrijdtijd.
*Zorg voor voldoende ruimte in het programma tussen categorieën en groepen, zodat ze op de locatie gescheiden van elkaar kunnen blijven.
* Stel de benodigde inschrijftafel en dergelijke op in de buitenlucht (conform de RIVM voorschriften inzake clubhuis en kantinegebruik).
* Organiseer de inschrijving zodanig dat onderling contact vermeden kan worden. Denk daarbij aan contactloos of gepast betalen van inschrijfgeld, eenmalige rugnummers die niet retour hoeven of een zelf meegenomen nummer.
* Geen gebruik van algemene kleedkamers.
*. Zorg voor voldoende toiletvoorzieningen voor het aantal verwachte mensen. Toezicht bij toiletruimten, één persoon per ruimte en voorzie deze ruimte van voldoende handwas faciliteiten en schone papieren handdoeken.
* Neem je eigen materialen mee naar de wedstrijd zodat deze niet onderling uitgewisseld worden. Dit geldt voor alle partijen die aanwezig zijn bij de wedstrijd.
*. Infietsen kan alleen op de aangewezen plekken. Waar dit niet mogelijk is moet men dit op de eigen rollerbank doen op een aangewezen plek.
*. Bij gebruik van wedstrijd- of startlijsten publiceer deze online. Teken- en presentielijsten hoeven niet getekend te worden.
*. Herhaal regelmatig radio-omroepberichten met aandacht voor 1,5 meter afstand.
*. Beperk aantal aanwezigen in de finishzone; geef indien mogelijk duidelijk aan waar men kan staan op “gezonde afstand”. Wanneer dit niet past op de locatie; stem van tevoren af dat de renners na de finish door moeten rijden naar begeleider/ouder.
*. Zie als jury en organisatie streng toe op weggooien van afval en bidons door renners. Ruim op wat er toch is weggegooid.
*. Zie af van een huldigingsceremonie of beperk deze tot een minimum met losse podiumdelen zodat de renners afstand kunnen bewaren.
*. Zorg dat renners naar huis gaan als ze klaar zijn met de wedstrijd en niet op locatie blijven hangen.

Top