Zomoco Zondag Morgen Competitie
Trappelend van ongeduld wachten de deelnemers op het startschot in de laatste aflevering van dit seizoen in de Zondag Morgen Competitie. Alle foto’s (tenzij anders vermeld) zijn van Koos ‘Hart. meer foto’s op zijn facebook pagina; fotokoos en ook bij op www.harfoto.nl

Met een spetterende finale op het parkoers van de RWC Ahoy’ in Rotterdam, die deze dag weer geweldig had georganiseerd,  is er op een zonnige zondagmorgen in september afscheid genomen van het seizoen 2019. Op een manier waarop deze competitie dat verdiend, met een goede opkomst, bijna 100 deelnemers, maar vooral met spannende wedstrijden. Strijd  was er in alle categorieën,  was het niet voor een nog betere rangschikking, dan wel voor de dagprijzen of gewoon omdat het vanwege het genot om mee te doen in een koers met en groot aantal gelijk gestemde een zo sportief mogelijke prestatie te leveren. Dat is waarom deze competitie is ingesteld en natuurlijk is er verbetering mogelijk. Zowel op organisatorisch vlak als op het sportieve gedeelte. Mochten er suggesties ter verbetering van deze competitie zijn, horen we die graag, in ieder geval  hopen we volgend seizoen een ieder weer in goede staat te mogen verwelkomen. Wel bedanken we alle organisaties, deelnemers, vrijwilligers en degene die we vergeten zijn voor hun medewerking om ook dit seizoen weer tot een goed einde te brengen.

De twee koplopers in de A-klasse, voorop Aron Bosman, Wouter Tel volgt

Mocht de deelname bij de A-klasse geen record zijn, de voorgeschotelde koers was van grote klasse. Op elk moment waren er  coureurs bezig om een voortijdige  beslissing te forceren. Het voort snellende peloton voorkwam echter dat vluchters echt afstand konden nemen. Tot 16 km voor het slot twee renners er vandoor gingen. Een grote voorsprong konden Aron Bosman van Swift en Wouter Tel namens WTOS niet nemen, maar de twee bleven weg, waarna Bosman in de eindsprint zijn voorwel net eerder over de Mylaps kabel kon drukken. Achter hen was het Boy Rueck die als snelste achtervolger beslag op de derde plats legde. Voor het eindklassement was het niet van belang, al voor de koers was het bekend dat Don de Leeuw en Leon van der Nat de enige renners waren die voor  een prijs in aanmerking kwamen, zij hadden immers het quota van minimaal 13 deelnames behaald. Toch vreemd dat er zo weinig belangstelling was om met een mooi gevulde enveloppe naar huis te gaan.

Het dubbele podium bij de A-klasse. Voorop de klassement winnaars Don de Leeuw (rechts) en Leon van der Nat, achterop de dag winnaars Aron Bosman met links naast hem Wouter Tel en rechts Boy Rueck. Foto is van Theo Viveen

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1727108/races/5597448

Jan Dingemanse sprint soeverein naar zijn vijfde zege dit seizoen bij de Zomoco. Links van hem wordt Niclas Vermaas tweede en winnaar van het klassement, rechts van hem eindigt Edwin Vrauwdeunt als derde.

Bij de B+C klasse was de opkomst weer  van ouds. Met een lang gerekte peloton werd de koers in een hoog tempo afgewerkt. Was het de massale eindsprint die de  uitslag moest bepalen.  Het was Jan Dingemanse die voor de vijfde maal als eerste over de streep kwam, voor Niclas Vermaas en Edwin Vrauwdeunt.  De tweede plaats die Barrhopoorter Vermaas behaalde was net genoeg om hem weer bovenaan het klassement te krijgen, mede omdat lijstaanvoerder Jaap Arkenbout nu niet verder kwam dan de 7e plaats. Gelukkig konden in deze categorie alle tien de enveloppen worden uitgedeeld. 

De prijswinnaars ven het klassement. De uitslag staat op de website www.zomoco.nl onder het hoofdstuk; klassement

De uitslag bij de B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1727108/races/5597635 

De prijswinnaars bij de C-klasse. vlnr Thomans Verhoeven, Dani van der Lee, Lotte Jansen, Gina Hofland en Jules Sla.

 

Top