Zomoco Zondag Morgen Competitie
Nat, maar tevreden gaat Tom de Vreede voor Alastair Carr als winnaar over de eindstreep foto Henk Harrevelt, meer foto’s op www.harfoto.nl

Soms zit het mee, soms tegen. Dat gebeurde de voorlaatste rit dit seizoen van de Zondag Morgen Competitie bij De Spartaan in Rijswijk. Alles stond daar gereed voor een goede ontvangst van de deelnemers. Alleen hoe dichter de tijd bij het startschot kwam, hoe slechter de weersomstandigheden werden. En het is bij al heel wat organisatoren bekend, deze generatie wielrenners laat zijn deelname veelvuldig afhangen van buienradar. Ieder vlekje op het beeldscherm scheelt weer een aantal deelnemers. Zo was het de dag er voor in Dordrecht, eerder al in Barendrecht en Giessenburg waar zeker de helft van de inschrijvers hun kat stuurden. Maar ja, gelukkig heb je niet veel coureurs nodig om een leuke wedstrijd te aanschouwen, al blijft het voor de organisatoren een zure zaak.

De koplopers op foto van Koos ‘t Hart, meer foto’s op zijn facebook pagina; fotokoos

Dat er met weinig deelnemers je toch kan vermaken bleek al in de A-categorie. Slechts elf man ging er van vertrek, toch was de koers het aanzien meer dan waard. Al in de beginfase was er strijd, ondanks de regen met bakken uit de lucht viel, gingen Tom de Vreede en Alastair Carr op avontuur. Met een gemiddelde snelheid van meer dan 40 km per uur kwamen beide op de eindstreep af, waarbij De Vreede aan het langste eind trok. Jammer dat de lijst aanvoerder van het klassement niet aan genoeg wedstrijden heeft meegedaan, hij laat nu een mooie prijs aan zijn neus voorbij schieten. Boy Rueck was op de derde plaats de snelste achtervolger.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1723376/races/5583205

Bij de B-klassers was de opkomst iets groter, maar 22 vertrekkers is toch ook aan de zuinige kant. Maar ook in deze koers werd er volop voor de overwinning gestreden. Het resulteerde in een kopgroep van drie di elkaar in de slotfase vonden. Van hen was Erwin van dam de rapste voor Jacco Jansen en Martin Pruijsers. Jaap Arkenbout die als zesde eindigde deed goede zaken voor het klassement. Hij passeerde de niet aanwezige Niclas Vermaas (die zich ongetwijfeld op zijn vakantieadres de haren uit zijn hoofd heeft getrokken). Het verschil is echter maar een punt, als Vermaas op tijd terug is krijgen we toch nog een spannende finale.

Bij de C-klassers ging de zege naar Kevin Gosniowski, voor Dani van der Lee en Lotte Jansen

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1723376/races/5583206

De laatste wedstrijd dit seizoen is zondag 15 september bij Ahoy’ in Rotterdam.

Let op, deelnemers die in het klassement dertien of meer wedstrijden hebben gereden kunnen in aanmerking komen voor een eindprijs. Let dus op, op welke plaats je eindigt en nog belangrijker, zorg dat je er bij bent

Top