Zomoco Zondag Morgen Competitie
De winnaars in de A-klasse. Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Koos ‘t Hart. Maar foto’s op zijn facebook pagina foto koos

Het weer op de eerste zondag in september viel alles mee. De dag dat de Zomoco bij De Coureur aan de Vlaardingerdijk in Maassluis reed. Wel is waar geen zon, maar niet de regen die Buienradar had voorspeld. Was het doemdenken van menig renner of toch de concurrentie van andere koersen in de regio, het zal wel daar in tussen leggen. Maar het gevolg was dat de deelname van de A-klassers minder was als dat men bij De Coureur gewend is. Gelukkig dat menig B+C klasser wel het parkoers naar De Coureur wist te vinden, waardoor op het eind van de rit de balans toch een goede opkomst liet zien.

Het podium bij de A-klassers
De beslissende ontsnapping van De Coureurs Sol en Rueck wordt op touw gezet

 

 

 

 

 

 

 

Bij de A-klassers werd er flink door gereden. Waardoor ontsnappingen een moeilijke zaak was. Toch slaagden er twee renners er in om in de slotfase aan de aandacht van de sprinters te ontsnappen. Hand in hand kwamen Edward Sol en Boy Rueck, beide lid van de organiserende club De Coureur over de eindstreep. Sol net wat eerder dan Rueck, die klasseerde zich daarmee als eerste, waarna Ben Elve de snelste was van de achtervolgers.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1719285/races/5567892

 

Na een enerverende race eindigde de strijd bij de B-klassers in een eindsprint . Met 2duizendste van een seconde verschil drukte Brabander jan Dingemanse zijn voorwiel net eerder over de finish dan Sjoerd Bult, terwijl nummer drie Jaap Arkenbout meteen zelfde achterstand beslag legde op de derde plaats. De Barrhopoort renner verkleinde daarmee zijn achterstand in het klassement op de afwezige leider Niclas Vermaas tot 13 punten. En dat met nog 2 wedstrijden te gaan. 

Bij de C-klassers was Kevin Gosniowski de snelste voor Sjoerd te Nijenhuis en Dani van der Lee

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1719285/races/5567893

Zondag 8 september rijden we bij De Spartaan aan de Lange Kleiweg in Rijswijk

Bij de B+C klasse een mooie opkomst
Top