Zomoco Zondag Morgen Competitie

 

Animo genoeg bij Swift in Leiden. Alle foto’s zijn van Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn Facebook pagina

Het was een mooie zomerse zondag, de laatste zondag in augustus. Een heerlijke temperatuur, een licht briesje, dan verwacht je een grote toeloop van deelnemers die mee willen doen aan de Zomoco bij LRTV Swift op de Bult in Leiden. Een aantal vrijwilligers van de honderd jarige club zitten klaar om een ieder snel in te schrijven. Half tien is het, een aantal renners van Ahoy’ verschijnen, wat leden van De Spartaan, wat van Restore, enige van de Bollenstreek, jammer genoeg maar een van de organiserende club zelf, een Westlander, een paar van Flakkee, zelfs Peter Hoondert  uit het Zeeuwse land is er, maar echt storm loopt het niet. Als er om 10.00 uur wordt gestart, gaan er 21 renners van vertrek. Ongeveer hetzelfde aantal als de week er voor Bij De Mol in Dordrecht. Maar toen regende het, nu is het uitgelezen mooi koersweer. Waar ligt het aan, dat er zo weinig belangstelling is? Zijn de renners koersmoe, gingen ze liever met het gezin naar het strand, lag het aan de overige koersen in de regio, wie het weet mag het zeggen. Maar leuk voor de organiserende club is het absoluut niet, die zien ook liever een volle bak aan deelnemers.

Volgende keer hopelijk beter.

Afgetekend gaat Jorick Heijn als eerste over de eindstreep
Tom de Vreede wint de sprint van de achtervolgers voor Michiel Vos

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig vergoede de wel aanwezige coureurs veel. Vooral bij de A-categorie was het een levendige strijd. Met een  steeds wisselend wedstrijdbeeld. Een aantal malen was er een kopgroep te noteren. Waarbij veelvuldige lijstaanvoerder Tom de Vreede was betrokken, maar ook Michel Vos en Marcel van Bruggen toonden zich actief. Tot in de finale, daarin speelde de enige thuisrijder Jorick Heijn de hoofdrol. Eerst nog in gezelschap van Tim Breugem, maar nadat de Swift renner nog eens gas gaf, kwam hij met ruime voorsprong als eerste over de eindstreep. De twee overige hoofdrolspelers Tom de Vreede en Michiel Vos kwamen daardoor niet verder dan plaats twee en drie.

De uitslag bij de A-renners was; https://results.sporthive.com/events/PC1715407/races/5553969

Uitgelaten komt Johannes Lachi als eerste over de eindstreep. Hij heeft het weer geflikt.
Jaap Arkenbout wint afgetekend de sprint van de verslagene. Hij verkleint er wel zijn achterstand in het klassement door

 

 

 

 

 

 

 

Ook bij de B-categorie kwam een Swift renner als eerste over de eindstreep. Johannes Lachi kopieerde zijn prestatie van vorig jaar. Tot laat in de finale had de geslepen vos uit Rijnsburg zich rustig gehouden. Zag hij in de buik van het peloton hoe René den Boer drie ronden voor het slot in de aanval ging. De Coureur uit Vlaardingen maakte echter een schakelfout, waardoor zijn ketting van het blad afliep. Met een spijtende demarrage nam Lachi zijn positie over, net zoals koersdirecteur Hans Egberts het al had voorspeld. ,,IK wacht inderdaad altijd mijn beurt af, om in de finale toe te slaan,’’ verklapte winnaar Lachi die met ruime voorsprong achterom kon kijken om toe te zien dat Jaap Arkenbout voor Ron van Dam beslag op de derde plaats legde. Voor het klassement verkleinde Arkenbout daarmee zijn achterstand op de niet aanwezige Barrhopoort ploegmakker Niklas Vermaas tot 32 punten. Spanning in de laatste drie komende uitvoering daardoor volop aanwezig.

 

Het podium bij de C-klassers . Martijn Weeder wordt geflankeerd door Dani van der Lee en Lotte Jansen

Bij de C-klassers was Martijn Weeder ook Swift, winnaar voor Dani van der Lee (De Coureur), terwijl Lotte Jansen van De Mol haar dappere doorzetten nu beloond ziet met een leidende positie in het klassement.

Bij Swift is er ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan een mooi boek  uitgeven waarin de geschiedenis van die club uitstekend in beeld is gebracht. Bestuurslid Gerrit Kransse  heeft daar een hoop tijd en moeite aan besteed, het is dan ook zeer de moeite waard.

Het boek is te koop voor € 26,50 aan de bar bij Swift

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1715407/races/5553970

Zondag 1 september rijden we bij De Coureur in Maassluis, meer info op www.zomoco.nl

Deze site trek een zo’n 600 bezoekers per week, wie wil er op adverteren

Top