Zomoco Zondag Morgen Competitie

alle foto’s op deze pagina zijn van Dolly van der Laan.

Het was een mooie dag, die eerste zondag in augustus, waar de Zomoco in Lisse te gast was bij RTV De Bollenstreek. De zon scheen, er stond een lekker briesje, ideaal koersweer. Bovendien, alles hadden de mensen daar uit de kast gehaald voor een goede ontvangst en juiste afwikkeling van de koers, kortom alles was in orde voor een fijne wielerdag. Dat is het ook geworden, alleen hadden we wel wat meer deelnemers verwacht, 57 is niet slecht, maar toch. Vooral de opkomst van de A-klassers was mager. Geen enkele renner uit de top tien van het klassement. Terwijl van de top drie geen enkele renner nog een koers kan missen wil hij in aanmerking komen voor een prijs in het eindklassement. Het reglement is onverbiddelijk men moet minstens aan 13 wedstrijden hebben deelgenomen.

Het peloton A-klassers onder leiding van de latere winnaar Jeroen Martens

Gelukkig maakten de wel aanwezige coureurs er een mooie koers van.  Ondanks het hoge tempo was er toch een spervuur van ontsnappingen. In de finale slaagden er twee coureurs er in om enige afstand te nemen. Helaas was noch Thijs van Luijk noch Ferry van Buijtene in het bezit van een transponder. Niet fijn voor een organisatie om een winnende renners uit de uitslag te schrappen. Gelukkig voorkwam Barrhopoorter Jeroen Martens die blamage door in een lange eindsprint niet alleen de twee vluchters in te halen, maar kwam hij afgetekend als winnaar over de eindstreep. Op het podium werd hij vergezeld door Justin Plijter en Jorrick Heijn

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1704670/races/5513715

Het podium bij de B-klassers Marc Stouten wordt geflankeerd door Ron van Dam (2e) en Martin Pruijsers

Bij de B-klassers was het thuisrijder Marc Stouten die het potje uit het vuur haalde. De kampioen van Nederland bij de WFN ontwikkelde in de laatste omloop een zo hoog tempo, dat de overige renners bijkant niet op de foto stonden. Het kortst bij waren Ron van Dam en Martin Pruijsers die daarvoor, net als de winnaar de mooie bossen bloemen in ontvangst mochten nemen. Jaap Arkenbout, die vierde werd verkleinde daarmee wel zijn achterstand op de nummers teen en twee in het klassement, vestigde zich wel vaster op de derde plaats in de rangschikking.

De eindsprint van de C-klassers. Yonna van dam is duidelijk winnaar, maar wie was nu tweede. Mylaps besliste in het voordeel van Dani van der Lee, voor Jules Sla

Bij de C-klasse was Yonna van Dam de twee Coureur nieuwelingen Dani van der Lee en Jules Sla duidelijk te snel af, al was het verschil tussen de twee jongelingen bijzonder klein, na afloop waren ze er nog niet uit wie nu de snelste van hun beide was geweest.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1704670/races/5513716

De volgende rit in de Zomoco is 11 augustus bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk

Top