Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton in actie. foto’s zijn van Theo Viveen

De 15e rit in de Zondag Morgen Competitie editie 2019 vond plaats bij De Spartaan in Rijswijk. En het mag bast wel eens worden gezegd, er waait een nieuwe wind bij deze club. Natuurlijk zijn er nog wel eens kleine schoonheidsfoutjes, waar niet, maar onder leiding van voorzitter Sirik Deerenberg waait er weer een echte wielerwind bij de club aan de Lange Kleiweg. Jammer dat ze afgelopen zondag, de tweede in juli, de weersomstandigheden niet geheel mee hadden. De opkomst bij de A-klasse viel daarom wat tegen, wat gelukkig goed werd gemaakt door het aantal starters bij de B categorie en dat mag wel eens worden gezegd ook de aanwezige C-klassers waren er boven gemiddeld.

Het podium bij de A-klasse. Tom de Vreede geflaneerd door André Mook (links) en Martijn Borst. Deze foto is van Koos van Winden

Tom de Vreede doet niet aan alle wedstrijden in deze competitie mee. Is die er wel, en dat was bij De Spartaan pas zijn vijfde wedstrijd, dan staat hij op het podium.  Voor de derde maal ging hij met de winst strijken en staat daarmee bovenaan in het klassement. Om dat te winnen moet hij wel bij alle volgende wedstrijden – op een na – aanwezig zijn om eindwinnaar te worden. Anders gaat zijn prijs naar de volgende in de rangschikking. En dat kunnen best wel eens André Mook of Martijn Borst zijn, die nu als tweede en derde eindigde. Hoewel beide coureurs evenmin tot de vaste kern behoren.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1694067/races/5474839

Jaap Arkenbout wint de eindsprint bij de B-klasse, voor John Eggers en de bijna niet zichtbare Jacco Jansen
Het podium bij de B-klasse, waar Jaap Arkenbout wordt geflankeerd door John Eggers (links) en Jacco Jansen

Jaap Arkenbout boekte bij de B-klassers alweer zijn derde zege. De vakantie heeft geen invloed op het eindschot van de Barrhopoorter. Met gering verschil klopte hij John Eggers en Jacco Jansen die met zijn derde plaats goede zaken deed voor het klassement, hij heeft nu nog maar negen punten achterstand op de afwezige leider Niclas Vermaas.

Het stralende podium bij de C-klasse. Winnaar Bryant Boogert met links van hem Dani van der Lee en rechts Siep Roes

 

 

Bij de C-klassers ging de zege naar de Jan van Arckel coureur Bryant Boogert uit Hoogblokland. Hij klopt met nipt verschil thuisrijder Dani van der Lee en Coureur Siep Roes. Voor het klassement had het weinig gevolg. Thomas Verhoeven, die als zevende eindigde heeft nog een veilige voorsprong.

 

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1694067/races/5474838

Foto’s van Theo Viveen  ; https://wetransfer.com/downloads/37d24ea69940dfd71e80158a8469138a20190715113007/a2d57d00fe42d4780c4a1f5febb7964720190715113008/d8b547?utm_campaign=WT_email_tracking&utm_content=general&utm_medium=download_button&utm_source=notify_recipient_email

De volgende wedstrijd is 21 juli bij Ahoy’ in Rotterdam

Top