Zomoco Zondag Morgen Competitie
Organisator Koos van Winden schouwt de troepen

De 14e rit in de Zomoco vond de eerste zondag van juli plaats bij Westland Wil Vooruit op het mooie parkoers in de Honselerdijkse Wollebrand. Met vooral in de B-klasse een goede opkomst, bij de A-klassers was dat wat minder wat vooral te maken had met de nationale wedstrijd in Kralingen. Desondanks tevreden gezichten bij WWV, althans dat van Koos van Winden die de organisatie weer voortreffelijk in goede banen leidde.

Het podium bij de A-klassers

Bij de A-klassers was Wouter Tel uit Delft de absolute uitblinker. Het was pas de tweede maal dit seizoen dat de WTOS-renner in deze competitie startte. Werd hij in zijn eerste rit, die door zijn club werd georganiseerd, nog door Tom de Vreede van de zege afgehouden, nu was Tel met nog geen vier paarden vast te houden. De districtskampioen tijdrijden is ook een verdienstelijk schaatser met tijden maar net onder de top. Zijn aanval zo’n 20 km voor de finish bracht hem tot bijna een ronde voorsprong, de sprint voor de tweede plaats werd een prooi voor Peter Fils, net voor Bob van den Berg

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1690783/races/5463296

Foto; Theo Viveen

Barber Maathuis won met nipt verschil de eindsprint bij de B-klassers. De Ahoy’ renner versloeg in e spannende strijd Jacco Jansen, die daarmee zijn achterstad op klassementsaanvoerder Niclas Vermaas een stuk verkleinde. Michele Somers completeerde het podium. Dani van der Lee, die ook een paar maal met een aanval meeging was de beste C-klasser, voor Lisette de Hoog en Thomas Verhoeven, die daarmee zijn leidende positie danig versterkte.

Het peloton in actie. Foto Theo Viveen

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1690783/races/5463298

De  volgende rit van de Zondag Morgen Competitie is 14 juli bij De Spartaan in Rijswijk

tot dan

Top