Zomoco Zondag Morgen Competitie

Zomersneeuw bij De Coureur

De weg was wit, maar gelukkig niet glad

Onder zomerse omstandigheden werd op de eerste zondag in juni de Zomoco verreden bij De Coureur in Maassluis. Waar het parkoers ondergesneeuwd leek te zijn. Gelukkig was het geen bevroren regen, maar bloesem die van de bomen waaide. Ongevaarlijk maar lastig en vervelend voor de deelnemers die gevoelig zijn op de luchtwegen, maar verder ongevaarlijk voor de renners. Die in groten getale waren opgekomen.  Mede door het mooie weer  werd er op het scherpst van de snede gekoerst, waardoor er genoeg viel te genieten van mooie wielerwedstrijden.

Het podium bij de A-klassers, deze en onderstaand foto’s zijn van Koos ‘t Hart, meer foto’s op zijn site www.fotokoos@info.nl

Bij de A-klassers lag het tempo zo hoog dat ontsnappen bijna onmogelijk was. Toch slaagden een dozijn renners er in om in de finale een lichte voorsprong te nemen. Van hen was in de eindsprint Kees Pameijer het snelst voor Joost van den Blink en Joost van der Helm. Voor Kees Pameijer betekende dat hij zijn achterstand op klassementsleider Tom de Vreede aanzienlijk verkleinde.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1670840/races/5391082

De eindsprint bij de B-klasse, links Jaap Arkenbout, midden Edwin Vrauwdeunt en rechts in het zwart John den Braber.

Bij de B+C klassers bijna het zelfde verhaal. Hierbij moest de spannende eindsprint de beslissing brengen. Net als de week er voor was het Jaap Arkenbout, die als eerste over de eindstreep kwam, nipt gevolgd door Edwin Vrauwdeunt en John den Braber. Ook de C-klassers maakte er een spannende strijd van, het verschil tussen de eerste drie Rens Ammerlaan, Bas van der Burg en Dani van der Lee.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1670840/races/5391083

De volgende wedstrijd is zondag 16 juni bij Flakkee in Middelharnis;
Let op normale aanvangstijd.

10.00 uur A-klasse 11.15 uur B+C

  Oostplaatseweg 1, 3241 LV Middelharnis

bij de voetbal / atletiek vereniging.

 

Top