Zomoco Zondag Morgen Competitie
Er waait een frisse wind bij PRC Delta uit Spijkenisse. Na enige jaren van bestuurlijke beslommeringen is er nu een nieuwe jonge ploeg aangetreden die vast van plan is om van Delta weer een gezonde vereniging te maken. De vorderingen waren al te constateren bij het bezoek van de Zomoco op de laatste zondag van mei. Niet alleen de grote opkomst van deelnemers, maar vooral de hartelijke ontvangst was meer dan prima te noemen. En de constatering dat de jonge bestuursleden bereid zijn om zo veel mogelijk ervaring op te doen, geeft veel hoop op een mooie toekomst.  Dat zonnige beeld was ook terug te vinden in de wedstrijden. Vooral Mol renner Sander Lodder was uiterst bedrijvig, ondanks hij er de dag er voor in een kletsnatte Omloop Hoeksche Waard had gereden. Na enigen pogingen was Lodder grondlegger van de uiteindelijke kopgroep, die verder bestond uit zijn clubgenoot Arian Oosthoek, thuisrijder Olivier van Pelt namens Jan van Arckel, Richard Dijkshoorn van Mooi Jong/Trias en Tony Reijtenbagh. Terwijl in de finale het peloton dit kwintet weer leek te vervoegen ging Richard Dijkshoorn er van vandoor en won afgetekend, voor Oosthoek en Lodder De uitslag bij de A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1667675/races/5379891 Bij de B+C klassers waren het ook vijf strijders die elkaar hadden gevonden. Hun eindsprint verliep een stuk spannender, pas op het laatste moment wist Jaap Arkenbout een kleine voorsprong te nemen. ,,Het kwam uit mijn tenen,’’ verzuchtte de Barrhopoorter die daarmee zijn eerste zege in deze reeks van de Zomoco behaalde. Hij werd op het podium vergezeld door Andrzej Gosniowski op nog geen viertiende seconde achterstand en Rik Suijker. Lijstaanvoerder Niclas Vermaas en Martin Campo vielen helaas voor hun net buiten de bloemen. Ook bij de C-klasser, die in het peloton eindigde was het verschil gering. Met nog geen seconde voorsprong won Rens Ammerlaan voor Martijn Weeder en Yonna van Dam. Uitslag bij de B+C klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1667675/races/5379892 De volgende rit in de Zomoco is zondag 2 mei bij De Coureur in Maassluis
Top