Zomoco Zondag Morgen Competitie

De LRTV Swift bestaat dit jaar een eeuw. Ter gelegenheid daarvan viert men in Leiden feest. Op een van de feestdagen, een mooie zondag in mei,  was de Zomoco de gast op De Bult en gelukkig, de renners waren in groten getale op gekomen. Nog mooier, de deelnemers wilden er ook een mooie koers van maken. Waardoor het een feestelijke dag werd, waarin ieder het bijzonder naar zijn zin had.

alle onderstaande foto’s zijn van Koos van Winden.

Vooral in A-klasse werd er op het scherpst van de snede gekoerst Voortdurend waren er ontsnappingen, door het hoge tempo werden die meestal in de kiem gesmoord. Totdat in de finale Nils van Kooij er vandoor ging. De Waardrenner bouwde daarbij een niet al te grote voorsprong op die hij, ondanks er achter hem verwoed werd gejaagd, tot op de streep wist te behouden. Waardoor lijstaanvoerder Tom de Vreede nu niet verder dan de tweede plaats reikte, wel voor Boy Rueck die derde werd.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1662757/races/5361930

Bij de B+C klasse lukte het wel een viertal renners om met een voorsprong te finishen. Van dat kwartet was Johannes Lachi op de eindstreep het snelst, voor lijstaanvoerder Niclas Vermaas en Sjoerd te Nijenhuis, die als C-klasser een puike prestatie leverde. Uiteraard kon hij in deze categorie de eerste prijs in ontvangst nemen, voor Dani van der Lee en Claudia van Dijk. Marcel van Bruggen, ook een van de koplopers werd derde in de B-categorie.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1662757/races/5361931

 De volgende rit in de Zomoco is zondag 26 mei bij Delta in Spijkenisse

Top