Zomoco Zondag Morgen Competitie
De foto’s zijn van Lydia Maathuis-Gerritsen. Dank daarvoor

Wederom waren de eerste zondag van mei de weersomstandigheden de deelnemers in de 6e rit van de Zomoco niet gunstig gezind. Ook nu weer slaagde Pluvius er in om roet in het eten te strooien, waardoor vooral inde ochtenduren de deelname van de A-klassers mager was te noemen. Gelukkig knapte het weer op, was de deelname van de B+C klassers zelfs redelijk te noemen. Waardoor al met al toch nog tevreden gezichten waren te constateren bij de Rotterdamse wielerclub Ahoy’op het parkoers aan de Doenkade. Het was niet alleen de regen, maar ook een felle noordenwind, die grotendeels haaks stond op het grootste gedeelte van het traject die bepalend was voor het verloop van de koersen. In beide starts ontstonden groepen, die in waaiervorm probeerden de schade te beperken.

Bij de A-klassers was vooral Tom de Vreede hier in een meester. Vooraf werd hem verzocht, dat wanneer hij zonder rijden de eerste prijs kon incasseren, hij maar niet wilde meedoen. De pure liefhebber De Vreede lachte er eens om direct na de start de pedalen te geselen. Gevolg vele worstelende renners die tevergeefs probeerden de aansluiting niet te verliezen. Acht renners slaagden daarin, maar in de eindsprint was De Vreede hun toch te snel af, was het de oud-kampioen van Nederland Louis de Koning die de schade het meest wist te beperken, met thuisrijder Tim Breugem als goede derde.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1654480/races/5331927

Bij de B-klassers het zelfde koersbeeld. Ook hier gingen diverse groepen zwetend en zwoegend over het parkoers, was het uiteindelijk een kopgroep van vijf die voor de ereplaatsen ging strijden. IN een uitermate spannende sprint was het klassement aanvoerder Niclas Vermaas die thuisrijder Axel Hermans nipt van de zege wist te houden. Zij werden vergezeld door Flakkeeër Ron van Dam, terwijl Jacco Jansen en Jarno Terwindt zich met plaatsen vier en vijf tevreden moesten stellen.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1654480/races/5331928

Ook bij de C-klassers werd er fel gesprint om de bloemen en enveloppen, was het Nina Maathuis die net voor Violinde den Breejen en Linda Bouwens als eerste over de eindstreep kwam.

De volgende rit in de Zomoco is 12 mei bij Trias op het parkoers bij De Uithof in Den Haag.

Top