Zomoco Zondag Morgen Competitie

Regen en een misverstand, dat waren de ingrediënten van een Zomoco ochtend bij RTV De Bollenstreek in Lisse. Een misverstand is snel opgehelderd, aan regen valt niet veel te doen. Gevolg was wel dat slechts zeven A-klassers op het parkoers De Specke aan de start stonden, de mooi weer renners hadden hun kat gestuurd. Gelukkig stond er bij de B+C klassers wel een redelijk aantal renners aan het betrek, zodat het toch nog een redelijk geslaagde dag werd.

Het 18 jarig talent Frank van den Broek wordt geflankeerd door de oude rotten Martijn Wiggers en Ton Verbon

 Dat een koers met zo weinig renners toch eigenlijk wel leuk kan zijn, bewezen de dappere die wel waren opgekomen. Voortdurend werd elkaar de maat genomen. Het was thuisrijder Frank van den Broek die er in de finale in slaagde een beslissende voorsprong te nemen, waardoor hij op het hoogste treetje van het podium mocht plaatsnemen, geflankeerd door Martijn Borst van Swift en zijn clubgenoot Ton Verbon terwijl Martijn Wiggers van De Spartaan daar net naast stond.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1650753/races/5318067

Het podium bij de B-klasse

 

En de gelukkige C-klassers

Bij de B-klasse was het een stuk moeilijker om een afscheiding te krijgen. Pogingen genoeg werden er ondernomen, maar een behoorlijke omvangrijke groep kwam er toch op de eindstreep af in de jacht naar de dagprijzen. Een valpartij in de laatste meters leek nog voor een catastrofe te gaan zorgen, maar gelukkig liep alles goed af, waardoor Barrhopoorter Niclas Vermaas opnieuw als winnaar mocht worden gehuldigd, waarbij hij werd geflankeerd door Jan Vreede en Ron Dam.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1650791/races/5318302

De volgende rit van de Zomoco is zondag 5 mei  bij Ahoy in Rotterdam

uitslag C-klasse bij RTV De Bollenstreek
1. Sabrina Opstal,
2.Max Bergsma
3. Lotte Jansen
4. Jesse Flikweert
5.Stan Ruijters
6.Thomas Verhoeven
7. Cindy Bakker

Top