Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het was ijzig koud, die tweede zondag in april, waarop de Zomoco te gast was bij Trias in Den Haag. Een poolwind waaide je zowat uit je laatste verschoning, toch vonden er heel wat renners hun weg nog naar het mooie parkoers van Trias bij De Uithof. Waardoor de bange verwachtingen over een slechte opkomst gelukkig werden gelogenstraft. Het was wel is waar niet de grote bezetting zoals in de voorgaande weken, maar het enthousiasme waarmee door de wel aanwezige deelnemers gestreden werd, was hart verwarmend.

Bij de A-klassers was vooral thuisrijder Kees Pameijer niet te stuiten.  Dan weer reed de Trias coureur solo aan de leiding, dan weer in gezelschap van Spartaan Ruben van den Ende om tenslotte met zijn Trias clubgenoot Bram Mens de beslissende ontsnapping op touw te zetten. In de finale zette Kees nog de kers op de taart door solo als winnaar over de eindstreep te komen. Bram Mens werd tweede terwijl de eindsprint van het peloton werd gewonnen door de Zeeuw Paul Hoondert.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1645059/races/5297390

Ron van Dam (links) komt solo als winnaar over de eindstreep, op foto links is Chris van Kapel in verwoede strijd met Sjoerd Bult wie van hen de snelste achtervolger is.

 

 

 

 

 

 

 

Bij de B-klassers waren het de renners van De Bollenstreek, Ron van Dam en Chris van Kapel, die het potje uit het vuur haalden. Binnenkort is daar de volgende rit van de Zomoco en de Bollenstrekers waren succesvol in hun generale repetitie. In de finale ging Ron van Dam eveneens op een succesvolle solotoer, waarna zijn plaatsgenoot uit Voorhout met nipt verschil Sjoerd Bult naar de derde plaats terug wees.

Het podium bij de C-klasse

Bij de C-klassers kon Bas van der Burg zijn partij in het peloton goed vertolken, de Ahoy’ renner eindigde in de buik van de grote groep en was daardoor de beste in zijn categorie, voor Sjoerd te Nijenhuis en Nicole Ammerlaan. Jammer was de geringe opkomst.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1645059/races/5297391

Zondag met Pasen geen Zomoco, de volgende rit is28 april bij RTV De Bollenstreek in Lisse.

Top