Zomoco Zondag Morgen Competitie

Wat een geweldige ochtend, die eerste zondag in april bij de Dordrechtse Ren Club De Mol. Alles klopte, een heerlijke temperatuur, een voortreffelijke organisatie en als klap op de vuurpijl, een geweldige opkomst, ruim  150 deelnemers stonden te trappelen om in het bezit van een rugnummer te komen. Wat kan een wielerliefhebber nog meer wensen. Een spannende koers staat dan hoog op de verlanglijst, en ook dat verlangen werd voldaan. In beide klassen werd er op het scherpst van de snede gesneden en genot om te zien. Ook in de twee voorgaande edities was het volop genieten, laten we hopen dat dit de opmaak is van het nieuwe seizoen.

In de A-categorie lag er van begin af aan de pees er over. Voortdurend probeerden renners er in om een afscheiding te bewerkstelligen, het tempo lag echter zo hoog dat er geen voortijdige beslissing kon worden geforceerd. Totdat in de finale drie renners er in slaagden om uit de greep van het peloton te komen. Van hen was Boskoper Melle Meeuwisse in de eindsprint het rapst, voor Sander Spoolder uit Giessenburg en Mol renner Arje de Waard, toch wel een van de uitblinkers in deze koers.Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1642053/races/5286316

Bij de B+C klassers was het van het zelfde laken en pak. Ook hier werd volop gestreden, werd ook hier de koers in de slotfase in plooi gelegd. Waren het vier renners die een lichte voorsprong konden nemen. Daarbij nieuweling Sjoerd te Nijenhuis die in dit gezelschap dapper zijn partij mee blies. In de eindsprint toonde thuisrijder Robert Reijers zich de snelste, voor zijn clubgenoot, terwijl Barrhopoorter John de Braber, inderdaad de oud-kampioen van Nederland, er als enige in slaagde van uit peloton de overstap te maken en de derde plaats, ten koste van zijn clubgenoot Niclas Vermaas, in te palmen.

Sjoers te Nijenhuis (hier op de foto links in lichte shirt) blies zijn partijtje dapper mee

Uiteraard was Sjoerd te Nijenhuis de winnaar bij de C-klassers, hij werd op het podium vergezeld door Molrenner Daan den Breejen en Martijn Weeder van Swift.Uitslag B+C -klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1642053/races/5286317

Meer foto’s zijn te vinden op de facebook pagina van Frank Kramer;https://www.facebook.com/frank.kramer.1213?

De volgende wedstrijd inde Zomoco is zondag 14 april bij Trias op het parkoers bij de Uithof in Den Haag.

Hopelijk kent men daar ook zo’n mooie opkomst. De mensen van Trias verdienen dat.

Top