Zomoco Zondag Morgen Competitie

Groot was de belangstelling bij WTOS op het parkoers van De Spartaan. Alle foto’s zijn van Henk Harreveld. Meer foto’s op zijn site www.harfoto.nl

De tweede rit in de Zomoco editie 2019 mag net als de eerste tot een succes worden betiteld. Aan de inschrijftafel van de organiserend club WTOS op het parkoers van De Spartaan, verschenen liefst 118 deelnemers verdeeld over drie categorieën. Die allemaal soepel en snel van een rugnummer werden voorzien. Een normale zaak zou je denken, wat wekelijks bij iedere club gebeurt of dient te gebeuren. Daar zitten meestal vrijwilligers die deze klus (hulde daarvoor) al jaren vervullen. Bij de Delftse studenten wisselen de vrijwilligers echter iedere twee jaar van functie. Present was nu een compleet nieuwe groep, die zich gelukkig van te voren goed het voorbereid. Waardoor alles gesmeerd verliep. En daarvoor is onze dank zeker op zijn plaats. De organisatie had al dat werk niet voor niets gedaan, de koersen waren het aanzien meer dan waard.

Ton de Vreede komt afgetekend als eerste over de eindstreep

Bij de A-klassers was Tom de Vreede weer niet te stuiten. Al had hij de ronde vergoeding voor een lekke band wel nodig om zijn positie in de kopgroep te handhaven. De renner uit Pijnacker die de half koers gevormde kopgroep deelde te samen met Wouter Been en Wouter Tel namens de organiserende club WTOS en Tim de Koning van het Haagse Trias,won afgetekend.

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1639220/races/5275711

De twee koplopers bij de B-klasse. Lester Houtenbos leidt voor Niclas Vermaas

Bij de B-klassers werd de uitslag bepaald door de vlucht van dappere coureurs, thuisrijder Lester Houtenbos van De Spartaan en Niclas Vermaas van Barrhopoort. De twee hadden elkaar kort na half koers gevonden en hoewel hun voorsprong nooit echt groot werd, bleven ze uit handen van het jagende peloton. Was het steeds Houtenbos die in iedere omloop als eerste over de streep kwam, in de eindsprint gaf Niclas Vermaas zo veel gas dat hij als winnaar kon worden gehuldigd.  Achter Lester Houtenbos was het Ron van Dam die de sprint van de grote groep won en zodoende als derde eindigde.

Juul Hubert (in groene trui vaan Ahoy’) staat haar mannetje tussen al die kerels

In de C-klasse was het Juul Hubert die in de eindsprint met nipt verschil op Violinde den Breejen beslag op de eerste plaats legde, terwijl Danielle de Hoog derde werd.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1639220/races/5275712

De volgende wedstrijd in de Zomoco 2019 is zondag 7 april De Mol in Dordrecht. Ook nu weer verwachten we een hoge opkomst dus wees er op tijd bij.

Bij de A-klassers stond Nancy van der Burg ook haar mannetje

En ja Wouter Tel, die ouwe baas heeft er toch maar voor gezorgd dat jij als nog op de derde plaats kwam, ondanks jouw transponder niet in orde was. Laat dat een les zijn voor de anderen. Is jouw transponder goed en juist aangegeven. Kijk het na, bespaar je zelf de teleurstelling dat je niet in de uitslag komt

Top