Zomoco Zondag Morgen Competitie
Trappelend voor de start. Alle foto’s zijn van Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn site; www.fotokoos.info

De kop is er af. En wat een begin, liefst 148 deelnemers melden zich de voorlaatste zondag in maart bij De Coureur in Maassluis aan, om de start van het nieuwe seizoen mee te maken.  Dartelend als jonge veulens ging men dan ook van vertrek. De winter is voorbij, de lente komt er aan, vele wedstrijden liggen er in het nieuwe seizoen voor de wielen. Inderdaad de kop is er af.

De latere winnaar Jeroen Martens (hier rechts op de foto) controleert de koers

Bij de A-klassers was het Jeroen Martens, die na een levendige strijd als eerste over de eindstreep kwam. De Barrhopoorter klopte voor het podium overtuigend Westlander Maurice Barendse en Hagenaar Kees Pameijer

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1636913/races/5264704

De eindsprint bij de B-klassers. Aad de Geus wint

Ook bij de B-klassers eindigde de strijd in een massasprint. Hierin was de thuisrijder Aad de Geus de rapste, de renner van de Coureur klopte Barrhopoorter Jaap Arkenbout en Brabander Jan Dingemanse. Jammer dat een valpartij in de openingsfase deze strijd overschaduwde. We wensen de gekwetste een snel herstel toe. Bij de C-klassers ging de overwinning naar de Mol renner Thomas Verhoeven. Hij kwam net eerder over de streep dan Danielle de Hoog, terwijl Eva Born derde werd. Toch vreemd dat er in deze categorie meer zes deelnemers aan de start stonden, terwijl er toch drie prijzen zijn te verdelen.

 

Uitslag B+C-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1637005/races/5265051

Mylaps

Een minpunt bij de seizoensopening was het gebruik van de Mylaps transponder. Bij elkaar waren het er een stuk of dertig deelnemers die in het geheel niet werden geregistreerd en een zelfde aantal vraagtekens die na veel gezoek aan de desbetreffende renner kon worden toe gediend. Controleer of je transponder zowel bij de KNWU als bij Mylaps is aan gediend. Ook belangrijk is dat je na afloop niet omkeert en nog eens over de streep komt. En bij pech of valpartij moet je niet terug rijden en over de streep komen, maar je melden bij de jury, waardoor je een ronde vergoeding krijgt.  Nu was er afgelopen zondag geen touw meer aan vast te knopen, waardoor het systeem opnieuw moest worden opgestart.

De volgende wedstrijd is zondag 31 maart bij WTOS op het parkoers van De Spartaan in Rijswijk.

LET OP; DE KLOK GAAT DEZE ZONDAG EEN UUR VOORUIT

Top