Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het is weer voorbij…..

Met een uiterst geslaagde finalerit bij Ahoy’ in Rotterdam is een einde gekomen aan het seizoen 2018. Maar voor het zo ver was, gebeurde er nog heel wat spannends op het parkoers aan de Doenkade. Waarin de einduitslag zowel in de A-categorie als bij de B-renners pas in de eindsprint werd bepaald. Het tekent het hele seizoen, waar in 24 wedstrijden veel deelnemers op sportieve wijze spannende koeren hebben voorgeschoteld. Van begin tot het einde was het daarom genieten van pure wielersport. Laten we hopen dat dit nog in vele jaren mag gebeuren.

Martin Pluto verslaat rechts Peter Fils en links Sander Lodder. Casper Veltenaar, in het groene shirt daar achter komt net te kort om eindwinnaar te worden

Wat dat betreft was de uitslag bij Ahoy’ een teken aan de want. Zowel als in de eerste koers dit jaar als in de laatste ging de zege naar Martin Pluto. In de eindsprint was de Hagenaar het snelst van het hele spul. De aandacht ging echter meer uit wat thuisrijder Casper Veltenaar zou doen. Bij afwezigheid van klassementsaanvoerder Bartek Strzelski zou Veltenaar genoeg hebben aan de derde plaats om de eindzege in te palmen. Alles heeft de Ahoy’ renner er aan gedaan omdat doel te verwezenlijken. Bij de ontsnappingen was hij veelvuldig betrokken, tot zijn verdriet waren die vluchten echter tot mislukken gedoemd. ,,Dan maar in de eindsprint,’’ moet Veltenaar gedacht hebben. Pluto verslaan zou moeilijk zijn, maar op de streep zag hij ook nog Peter Fils en Sander Lodder hem met nauwelijks meetbaar verschil hem de loef afsteken. Sportief incasseerde hij dat verlies, met zijn tweede plaats toonde hij zich ook in zijn schik

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1592654/races/5098360

Jaap Arkenbout verslaat in de eindsprint zijn rivaal Sjaak Olsthoorn. Die wel winnaar werd van het eindklassement. Rechts Jurgen van der Welle. Foto’s zijn van Koos ‘t Hart, meer op zijn site; www.fotokoos.info

Bij de B-klassers was het verschil tussen de nummer een Sjaak Olsthoorn en nummer twee Jaap Arkenbout ook minimaal.  Het hele seizoen bivakkeerde ze, met de nu afwezige Jacco Jansen, veelvuldig gezamenlijk op het podium om gehuldigd te worden. Twaalf maal was Sjaak Olsthoorn daar op te vinden, waarvan eenmaal als winnaar. Jaap Arkenbout mocht eenmaal meer de bloemen in ontvangst nemen, hij won vier maal. Het verschil voorde start was slechts twee punten in het voordeel van Olsthoorn. Hij moest in de uitslag daarom als Arkenbout hem zou verslaan onmiddellijk achter zijn rivaal eindigen. Ook hier werd de strijd in de eindsprint bepaald, kwam Jaap Arkenbout als eerste over de eindstreep. ,,Wat ben ik geworden,’’ was de angstige vraag van Sjaak Olsthoorn. Met vreugde vernam hij dat Mylaps hem op de tweede plaats had geklasseerd. Een vreugde explosie was het vervolg.

In de C-klasse stond de uitslag al vast Rens Ammerlaan won wel de rit voor Dylan Boogert, maar die was al zeker van de eindzege in het klassement, voor Leon van der Nat en Max Bergsma. Slechts drie C-klassers in de einduitslag geen enkele vrouwelijke deelnemer. Eigenlijk was dit het enige minpunt van het afgelopen seizoen.

Uitslag B+C  klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1592654/races/5098572

Top