Zomoco Zondag Morgen Competitie

Er werd bij Trias in Den Haag vol op gekoerst in de voorlaatste rit van de ZoMoCo in het seizoen 2018. Natuurlijk was er strijd om de dagprijzen, maar als koers in de koers war er ook een gevecht voor behoud of verbetering van depositie in de klassementen.  Waardoor er volop was te genieten van pure wielersport in deze door de Haagse club voortreffelijk georganiseerde wedstrijden.

Kees Pameijer komt als winnaar over de eindstreep op foto van Koos’t Hart.Meer foto’s op zijn site; www.fotokoos.info

Kees Pameijer was bij de A-klassers de man die voorop in de strijd ging. Vanaf de start ging de Trias coureur in de aanval. ,,Wacht maar af, dat doet hij wel meer, maar hij zal zich zelf wel tegenkomen,’’ was de mening van de deskundige langs de kant. Inderdaad na vijf rondjes liet Kees zich terug zakken in het peloton, maar de strijd opgeven deed hij niet. Voortdurend was hij in de voorste regionen terug te vinden en in de eindsprint gaf hij zoveel gas dat hij afgetekend als winnaar over de eindstreep kwam. Achter hem legde Bartek Strzelski beslag op de tweede plaats, waarmee hij zijn voorsprong in het klassement vergrote. Maar zeker is de Poolse renner nog niet zeker van de eindzege, theoretisch kan Casper Veltenaar hem in de laatste rit bij zijn club Ahoy’ hem nog van de leiding verdringen. Wel zeker is dat Christian Lentz, die derde werd, die positie ook in het eindklassement bezet.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1588740/races/5083741

De eindsprint bij de B-klassers.

Bij de B-klassers ging er vanaf de start de zweep er over. Het had niet alleen als gevolg dat er een kopgroep ontstond, maar heel wat renners moesten voortijdig afhaken. In de eindsprint was het de Jan van Arckel coureur Dirk-Jan Verspuij die met gering verschil Jacco Jansen van en nieuwe zege afhield. De twee leiders van het klassement Sjaak Olsthoorn en jaap Arkenbout ontbraken in de kopgroep, zij hadden slechts oog voor elkaar, zodanig zelfs dat het leek of ze op een tandem reden. De afloop van deze strijd is zondag 16 september bij Ahoy’ in Rotterdam. Bij de C-klassers werd Dylan Boogert voor de vijfde maal winnaar voor Ids Visscher en Leon van der Nat.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1588740/races/5083837

Top