Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton A-klassers wordt geleid door Sjoerd Bult en de latere winnaar Sander Lodder. Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn webpagina; www.fotokoos.info

De belangstelling voor de  op drie na laatste wedstrijd dit seizoen in de Zondag Morgen Competitie was bij De Coureur in Maassluis weer  meer naar behoren. Liefst honderd deelnemers waren op het mooie parkoers in Midden Delfland afgekomen om op deze zonnige zondag in september hun sportieve activiteit  uit te voeren. Waardoor er leuke wedstrijden ontstonden, die voor de sporters aangenaam waren om mee te doen en voorde toeschouwers een genot waren om het te aanschouwen. Hulde ook voor de mensen van De Coureur die alles weer in goede banen wisten te leiden.

Sander Lodder is zonder twijfel bij De Coureur de rapste sprinter in de A-klasse

Sander Lodder kwam bij de A-klassers als winnaar afgetekend over de eindstreep. De renner van het Costa Blanca Team reed een wisselvallige koers, dan weer reed hij aan de leiding, dan weer in de buik van het peloton.  Waarschijnlijk had hij al  snel in de gaten dat door de hoge snelheid vluchtpogingen zinloze ondernemingen waren. ,,Ik gokte op de eindsprint,” gaf Sander Lodder dan ook toe. Met succes, het was de tweede maal dat hij in deze competitie winnaar werd. Hij werd op het podium vergezeld door Olivier van Pelt en Erik Groeneveld. Bartek Strzelski, die zevende werd deed bij ontsteltenis van Casper Veltenaar goede zaken in het klassement, hij heeft nu een ruime voorsprong en kan eigenlijk de winst in het eindklassement niet meer ontgaan.

Uitslag A-klasse;    https://results.sporthive.com/events/PC1584774/races/5068895

Het peloton B+C klassers op een zonnige zondag bij DE Coureur in Maassluis

Bij de B-klassers stijgt de spanning per week tot grotere hoogte.  De strijd wordt beheerst door drie musketiers, waarvan Jaco Jansen in de massasprint winnaar werd voor zijn rivalen Jaap Arkenbout en Sjaak Olsthoorn. De laatste is nog steeds leider van het klassement, maar zijn voorsprong op Arkenbout bedraagt slechts vijf punten. Jacco Jansen staat daar achter op een vaste derde plek, mede omdat de Delftenaar bij de finale rit van deze competitie ontbreekt. Vier en vijf in het klassement zijn de Ahoy’  renners Martin Pruijsers en Sebastiaan van Duijn, terwijl de nummers zes en zeven Remy Knaap  en Niclas Vermaas op de loer liggen om hun positie nog te verbeteren. Derhalve, de spanning is om te snijden.

Bij de C-klassers is het klassement al gemaakt. De eindoverwinning gaat naar Dylan Boogert, die bij De Coureur ook als dag winnaar werd gehuldigd. Hij werd bij die ceremonie vergezeld door  Rens Ammerlaan en Gabriel Melching. Leon van Nat die vierde werd is met Boogert de enigen die voor de prijzen in het eindklassement in aanmerking komen.

https://results.sporthive.com/events/PC1584774/races/5068896

De volgende (voorlaatste) ontmoeting dit seizoen in de Zomoco is zondag 9 september   bij Trias in Den Haag

Top