Zomoco Zondag Morgen Competitie

Bloemen waren er bij De Spartaan, bloemen voor de winnaars in de Zomoco en ook voor de nummers twee en drie in elke categorie. Mooie bloemen, dat was weer eens wat anders de bidons die meestal bij de Rijkswijkse club aan de prijswinnaars werden uitgedeeld. Niet dat daar iets mis mee is, nooit werd er geklaagd, maar bloemen bij een huldiging staat altijd wat feestelijker. Of het de renners meer inspireert, dat is niet nodig. Wekelijks wordt er op een sportieve wijze door de deelnemers gestreden. Nu ook weer, 89 vrouwen en mannen hadden zich aangemeld om mee te doen. En ook nu weer werden er mooie koersen voorgeschoteld.

Bij de A-klassers leverde dat een verrassende winnaar op, Steven Holscher. Het was pas voorde derde maal dat de Ahoy’ renner bij de Zomoco aan de start stond. Beide keren eindigde hij in de buik van het peloton. Dit maal wilde hij het anders doen, vooral in de eerste helft van de koers was hij niet bij de eerste tien weg te krijgen.  Wat hem in de finale leek op te breken. Langzaam zakte hij naar achteren. Tot twee ronden voor het einde hij aan zijn opmars begon. Met een snelheid van boven de vijftig kilometer per uur verliet hij het peloton en hoe men daar ook probeerde hem te achterhalen. Steven Holscher was en bleef weg. Met een brede lach mocht hij bij de huldiging de bloemen in ontvangst nemen, waarbij hij werd geflankeerd door Sander Lodder en Erik van Trigt. Bartek Strzelski, verleden week afwezig omdat hij in Polen koerste, een wedstrijd die hij won, eindigde op de zesde plaats en verkleint daarmee zijn achterstand in het klassement op leider Casper Veltenaar, die negende werd, tot 1 punt. Met nog drie wedstrijden te gaan is de spanning daarmee gewaarborgd.

Uitslagen A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1581105/races/5055573

Ook in de B-categorie is de spanning in het klassement om te snijden. De strijd lijkt zich af te spelen tussen Sjaak Olsthoorn, verleden jaar nog tweede in de eindstand en Jaap Arkenbout. Ook nu weer streden de twee mastodonten verwoed om de punten. Zij moesten echter wel toestaan dat zij hun meerdere moesten erkennen in Theo Leenderts, die hun duidelijk in de eindsprint de loef af stak. Jammer was dat er in de finale nog een incident was te melden. Wat niets met het genoemde drietal had te maken. Wekelijks wordt er echter de deelnemers gevraagd om met respect te koersen. Dat werd dit mal even vergeten waardoor er een jammerlijke valpartij in de laatste ronde ontstond, waarvan Mol renner Remy Knaap het slachtoffer werd. Hem wensen we een spoedig herstel, alle overigen deelnemers nogmaals het verzoek, rijdt met verstand en sportieve bedoelingen. Een ongeluk kan altijd gebeuren, maar probeer het zoveel mogelijk.

Beste C-klasser werd dit maal Noah Cinjee die zijn achterstand op de nummer twee in het klassement Leon van der Nat verkleinde. Leider Dylan Boogert werd nu tweede, met Lieke van Weereld hadden we eindelijk weer een vrouwelijke deelnemer op het podium

Uitslagen B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1581105/races/5055572

De volgende wedstrijd is zondag 2 september bij De Coureur in Maassluis

Top