Zomoco Zondag Morgen Competitie

Meer foto’s op; Facebook Dolly’s Cycling Shots.

Het peloton A-klassers in actie. Foto’s zijn van Dolly van der Laan. Meer foto’s op haar facebookpagina; Dolly van der Laan https://myalbum.com/album/dBrvdO6A7PnF De B en C groep! Dolly van der Laan https://myalbum.com/album/WCcAJCyon6SO De A groep

Opnieuw kende de Zomoco, de derde zondag in augustus bij De Mol in Dordrecht, een grote toeloop. Liefst honderd deelnemers stonden er op het prachtige  parkoers in de Merwelanden aan de start, een mooi gezicht die grote pelotons. Waarbij er opnieuw volop strijd werd geleverd, mooi omdat allemaal te zien. Niet alleen werd er geknokt om de dagprijzen, ook het gevecht om de posities in het klassement is adembenemend. Waarbij alles in goede banen werd geleid door de mannen van De Mol, die kan je het gastheerschap met een gerust hart toe vertrouwen.

Bij de A-klassers was het een vroege vlucht van het duo Alastair Carr en Thomas Nieland die het strijdbeeld bepaalde. Ronden lang reed het tweetal aan de leiding, waarbij er een voorsprong van een halve minuut werd veroverd. Echter het peloton berustte niet en na een achtervolging werden de twee vluchters tot de orde geroepen. Lang duurde de rust niet, opnieuw probeerden een zestal renners een voortijdige beslissing te forceren. Bij de koplopers behoorde Casper Veltenaar, de runner-up in het klassement, die bij afwezigheid van leider Bartek Strzelski een greep naar de macht deed. Bij de vluchters ook Tony Reijtenbach, Peter Fils, Arjan Ootjers, thuisrijder Erik Kramer en Nils van Kooij. De laatst genoemde renner deed goede zaken, want nadat het sextet was ingerekend en de strijd ontaarde in een massasprint duwde de Waardrenner zijn voorwiel net eerder over de eindstreep dan Molrenner Robert de Poel. Die berustte in de tweede plek, ,,Ik grijp hier zo vaak net naast de overwinning, dat ze mij hier al Robert Poulidor noemen,’’ was zijn verklaring.En ja, Casper Veltenaar is de nieuwe leider

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1577466/races/5042169 

Vertwijfeld kijk Dick Kooyman naar Robert Reijers die net voor hem als winnaar over de eindstreep gaat. Voor hem was de meet een meter te ver

Bij de B+C klasse was er ook genoeg beroering. Door het hoge tempo slaagde er echter niemand in echt zijn stempel op de koers te drukken. Waardoor ook deze strijd leek uitte draaien op een massasprint. Die er ook kwam, maar dat was niet naar de zin van Dick Kooyman.  De geboren Rotterdammer, in zijn amateurtijd een geducht coureur, zag met de finish in zicht zijn kans. Hij schakelde naar zijn zwaarste versnelling en op dat verzet koerste hij richting de eindstreep. Die hoe dichter hij kwam, steeds verder weg leek. Twee meter hooguit bleek dat gevoel werkelijkheid worden. Steeds voller liepen zijn benen in het zicht van de meet vloeide de krachten weg. Wat Robert Reijers de gelegenheid gaf om met een extra krachtinspanning nog net de winst voor de neus van Kooyman weg te kapen. ,,De prijzen liggen nu eenmaal op de meet,’’dicteerde de Molrenner de aloude wielerwijsheid. Vlak achter de het duo finishte Jacco Jansen als derde, waarmee de Delftenaar de twee afwezige klassementsleiders weer enigszins benaderde. Hoe deze titanenstrijd gaat aflopen, de agenda van de heren coureurs gaat dat uitwijzen.

In het geweld van de eindsprint legde de nieuwelingen Noah Cinjee, Dylan Boogert en Leon van der Nat beslag op de 10, 13 en 14e plaats. Weer een bewijs dat de Zomoco voor de jonge talenten een goede leerschool is.

De volgende Zomoco wedstrijd is zondag 26 augustus bij De Spartaan in Rijswijk

Top