Zomoco Zondag Morgen Competitie
Een groot peloton A-klassers onderweg bij Westland Wil Vooruit. foto’s zijn van Koos ‘t Hart, meer foto’sop zijn site; www.fotokoos.info

Het was druk van belang, de tweede zondag in augustus bij Westland Wil Vooruit in het recreatiepark De Wollebrand in Honselersdijk. Lange rijen vormden zich voor de koers bij de inschrijftafel. ,,Als ik zestig deelnemers krijg ben ik tevreden,’’ had organisator Koos van der Winden namens de Westlandse club gezegd. ,,Worden het er 80 zou het geweldig zijn.’’ Het werden er meer dan honderd, 113 om precies te zijn, een ongekend aantal voor deze club in deze competitie.

De latere winnaar Alastair Carr in volle charge.

Maar ook een lust voor het oog, een grote groep renners die sportief strijden wie van hen voor de bloemen en prijzen in aanmerking mogen komen. Bij de A-klassers werd die strijd op het scherpst van de snede gestreden. Wat uiteindelijk resulteerde in een kopgroep van vier aanvallers. Van hen toonde Ahoy’ renner Alastair Carr zich in de eindsprint overduidelijk de snelste. Hij versloeg Laurens Heijn, Flip Alkemade en Edward Sol. Voor het klassement had deze uitslag geen belang, de beste zaken deed Bartek Strzelski die als negende eindigde en nu negen punten voorsprong heeft op Casper Veltenaar die in de buik van het peloton eindigde.

De uitslag van de A-klasse wa; https://results.sporthive.com/events/PC1573908/races/5028973 

Leonie Bos heeft het best naar haar zijn in het peloton mannen

Bij de B-klassers was het een kopgroep van zes vluchters die de prijzen verdeelde. Was het de Westlander Hans Meerbeek, die voor het eerst in deze competitie meereed en duidelijk als eerste over de streep kwam, voor Erwin van dam en Johannes Lachi. Die daarmee goede zaken voor het klassement deed. Net als Sjaak Olsthoorn, die dankzij de achtste plaats over de niet aanwezige Jaap Arkenbout heen wipte en nu vijf punten voorsprong heeft.

Best C-klasser werd dit maal Noah Cinjee, die Leonie Bos en Leon van der Nat voorbleef. Dylan Boogert, die 8ste werd behoudt de leiding in het klassement. Leon van der Nat is tweede.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1573908/races/5028974 

Volgende zondag rijden we bij De Mol in Dordrecht. Uiteraard hopen we weer op een grote opkomst.

Top