Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton A-klassers onder leiding van de latere winnaar Jeroen Martens. alle foto’s op deze pagina zijn van Dolly’s Cycling Shots

Het was voor het eerst dat de Zomoco neerstreek bij RTV De Bollenstreek. Het was een prettige ontmoeting daar in Lisse. Natuurlijk was het voor menigeen een hele reis om bij het parkoers aan de Spekkelaan te komen, maar dat was de moeite waard. Een mooi complex, een selectief traject, maar vooral hartelijke en ter zake kundige mensen die deze première afwerkten of ze al jaren meededen in de Zondag Morgen Competitie. Natuurlijk waren de zomerse omstandigheden daar ook belangrijk bij, maar de opkomst van bijna tachtig deelnemers was voor een eerste maal helemaal niet verkeerd. Integendeel, deze ontmoeting in Lisse smaakte naar meer. Wellicht dat men daar bij De Bollenstreek ook zo over denkt, dat horen we later wel.

Dat de deelnemers ook tevreden waren bleek wel bij de wedstrijden. In beide koersen werd volop gestreden. Bij de A-klassers waren er voortdurend ontsnappingen, maar ondanks er sterke kopgroepen werden geformeerd slaagden er niemand in definitief uit de greep van het voort jakkerende peloton te komen. Waardoor een massale eindsprint de beslissing moest brengen.  Een kolfje naar de hand van Jeroen Martens. Maar eenvoudig had de Barrhopoorter het niet. Voluit moest hij gaan om Tom de Vreede van Restore van zijn lijf te houden, terwijl thuisrijder Justin Plijter niet ver weg van zat. Voor het klassement deed De Vreede goede zaken. Helaas komt hij niet voor de prijzen in aanmerking omdat hij niet aan de 13 deelnames toekomt, het minimale aantal wat is vereist. Casper Veltenaar, die dat aantal reeds heeft bereikt, is leider Bartek Strzelski, die niet aanwezig was, nu tot twee punten genaderd.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1570489/races/5015428  

Meer foto’s van Dolly’s Cycling Shots; https://myalbum.com/album/Qt4OwSKRmpqX 

Henri Spijkers bekroont een ijzersterke solo

Ook bij de B+C klassers leek  het, na een geanimeerde koers op een massale eindsprint uit te draaien. Ook hier werden vele vluchtpogingen in de kiem gesmoord. Totdat met nog zo’n tien kilometer te rijden Henri Spijkers gas gaf. Mr. Trias, Peter Mulder had er bij moeten zijn om te zien hoe zijn clubgenoot in de resterende afstand steeds verder van het peloton weg reed. Zo verrassend was zijn aanval dat sommige renners zich afvroegen waarom hij na afloop als winnaar werd gehuldigd. Zij hadden niet mee gekregen , hoe snel Spijkers zijn voorsprong had opgebouwd.  Achter hem versloeg Jaap Arkenbout van Barrhopoort  concurrent Sjaak Olsthoorn van De Coureur voor de tweede plaats. Waarmee hij zijn eerste plaats in het klassement verstevigde. Bij de C-klassers was Bas van der  Burg de  beste. In het peloton  legde de Ahoy’ renner beslag op de 23ste plaats. Leon van der Nat werd tweede, een zelfde plaats bekleed de Mol renner nu in het klassement.

Het podium bij de C-klassers. Winnaar Bas van der Burg wordt geflankeerd door Leon van der Nat en Max Bergsma

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1570489/races/5015429

Meer foto’s  van Dolly’s Cycling Shots; https://myalbum.com/album/TVdXUryP39Lr

Top