Zomoco Zondag Morgen Competitie

 

Het waren weer spannende wedstrijden in de Zondag Morgen Competitie aan de Rotterdamse Doenkade. Waar de organiserende club Ahoy’ het weer tot in de puntjes had geregeld. Zodat alle aandacht kon uitgaan wat er daar op het selectieve parkoers afspeelde. En dat was niet gering. Ruim honderd deelnemers hadden zich ingeschreven, een mooi aantal voor in de vakantieperiode en met de concurrentie van de nationale wedstrijd in Poeldijk. Toch een duidelijk signaal dat de Zomoco aan zijn doel, een laagdrempelige gelegenheid tot het beoefenen van de wielersport, voldoet

Alastair Carr wordt geflankeerd door Tom de Vreede (links) en Richard Dijkshoorn

Dat zoiets ook tot mooie wielersport kan leiden bleek vooral bij de strijd in de A-klasse. Volop werd er gekoerst, voortdurend leidde dat tot een wisselend wedstrijdbeeld. In vijf kwartier werd er bijna 53 kilometer afgelegd, Bijzonder actief hierbij toonde zich Alastair Carr, lid van de organiserende club. In bijna alle ontsnappingen was de Brit wel betrokken, zoals hij dat ook was bij de vorige ontmoeting van de Zomoco op dit parkoers. Toen ontsnapte hij in de finale, ook nu weer koos hij voor die strijdwijze.  Nu verliet hij de kopgroep van vijf vluchters met nog 3 ronden te rijden, maar deze keer hield Carr stand. Met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de eindstreep, de sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door Tom de Vreede voor Richard Dijkshoorn, terwijl Erik de Niet en Elmar van Hoorn, maar ook Tony Reijtenbach met lege handen achter bleven. In het klassement bleef de niet aanwezige Bartek Strzelski aan de leiding, hij zag wel Casper Veltenaar iets dichterbij komen. Tom de Vreede en Alastair Carr staan nu drie en vier, beide renners mogen echter geen koers meer missen om na afloop mee te delen in de prijzenpot.

 Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1567122/races/5002701

Vincent van Wersch kwam, zag en overwon. dat deed hij met klein verschil voor Barber Maathuis (links) en klassementsleider Jaap Arkenbout

Vincent van Wersch, de winnaar in de B-klasse,  komt zeker niet in aanmerking voor het klassement. De renner uit Tilburg deed pas voor het eerst mee in deze competitie. Hij kwam mee met zijn dochter Anna, waarmee hij net van vakantie was terug gekeerd. Beide hadden in Frankrijk de Mont Ventoux beklommen, Pa van Wersch, lid van Restore, zelfs vijf maal uit alle mogelijke vertrekpunten. Het klimmen had geen invloed op zijn sprintsnelheid, integendeel als snelste van een vrijwel compleet peloton duwde hij zijn voorwiel als eerste over de eindstreep. Met mini maal verschil dat wel, Barber Maathuis eindigde slechts 14duizendste achter hem, terwijl de klassementsaanvoerders Jaap Arkenbout en Sjaak Olsthoorn niet ver daar achter zaten. De eerste acht uit de uitslag finishten binnen een seconde achterstand van de winnaar.

Eindelijk weer twee vrouwen op het podium. Eva van den Born was de eerste C-klasser. Naast haar Daan Hilbers (links) en Nina Maathuis

Bij de C-klasse was Eva van den Born de beste,  in het sprintgeweld legde de Westlandse beslag op de 14e plaats, voor Daan Hilbers en Nina Maathuis.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1567122/races/5002702

De Volgende rit in de Zomoco is zondag 5 augustus bij de Bollenstreek aan de Spekkelaan 3 in Lisse

https://results.sporthive.com/events/PC1567122/races/5002702

http://www.rtvdebollenstreek.com/activiteit/zomoco-ter-specke/?instance_id=176

Top