Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton A-renners onder leiding van de nieuwe lijstaanvoerder Bartek Strzelski (Argos Shirt) Alle foto’s zijn van Koos ‘t Hart meer foto’s op zijn site; www.fotokoos.info

Soms gaan er dingen fout en dat moet dan gezegd kunnen worden. Soms gaan zaken zoals ze gaan en dat wordt normaal gevonden. Maar ook zijn er wel eens gebeurtenissen die uitstekend zijn en dan mogen er de nodige complimenten aan worden uitgedeeld. Zoals dat gebeurde in de 16e uitvoering dit seizoen van de Zomoco die op de vierde zondag in juli plaats vond bij De Spartaan in Rijswijk. Alles was daar perfect georganiseerd, er was een goede opkomst en over het weer hoeven we het niet te hebben, dat was ook uitstekend. Complimenten voor Sirik Deerenberg en zijn clubgenoten, die er een fijne sport zondag van hebben gemaakt.

De eindsprint ij de A-klassers. Maar goed dat het Mylaps systeem beslist

De A-klassers waren blijkbaar door alle goede zaken zo gestimuleerd, dat ze er een mooie koers van maakten. Na diverse schermutselingen slaagden er een zestal renners er in weg bij het peloton te rijden. Waarvan Bob van den Berg, Bartek Strzelski en Tom de Vreede in deze volgorde met nauwelijks zichtbaar verschil over de eindstreep heen kwamen. Martijn Wiggers, die ook deel van de kopgroep uitmaakte legde beslag op de vierde plaats. Met zijn tweede plaats neemt Bartek Strzelski nu de leiding in het klassement over van de afwezige Casper Veltenaar.

Uitslag  A-klasse ; https://results.sporthive.com/events/PC1563569/races/4989847

Jacco Jansen wordt dit keer duidelijk opgemerkt. Als eerste komt hij over de eindstreep.

,,Ik was verleden week helemaal niet op vakantie, hoe kom je er bij,’’ was de reactie van Jacco Janssen over het bericht van de koers bij Ahoy’. ,,Ik reed lek, kreeg voor het klassement nog 5 punten.’’ Mede dankzij die punten en de zege die hij nu bij De Spartaan behaalde behoudt hij zicht op Sjaak Olsthoorn en Jaap Arkenbout, de nummers twee en drie in Rijswijk. Ook hier een geweldige eindsprint van een vrijwel compleet peloton, waarbij het verschil bij de podiumrijders ook zeer gering was. Ook in deze koers was er veel roering, zelfs een vlucht in de finale waarbij naast Keller en Roes ook nog nieuweling Noa Cinjee was betrokken. Door pech viel die weg, maar het is toch goed om te zien dat de jeugdige sporters zo goed in dit peloton met routiniers mee kunnen komen.

Het podium bij de C-klassers met rechts Nina Maathuis, het enige meisje

Bij de C-klassers ging de zege naar Joris Keller (5e in de totale uitslag) werd Siep Roes tweede (6e in totaal) en Leon van der Nat derde. De Molrenner deed er goede zaken mee voor het klassement, waarin hij nu tweede staat.

Uitslag B+C Klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1563569/races/4989848

De volgende Zomoco wedstrijd is zondag 29 juli bij RWC Ahoy’ in Rotterdam

Top