Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton bij de B-klassers
De kopgroep bij de A-klasse

Bij de Rotterdamse wielerclub Ahoy’ heerste na de Zomoco ontmoeting op de derde zondag in juli duidelijk enige opluchting. Vergeten was de druilerige zondag in april waar door regen de opkomst maar matig was te noemen. Nu kon men, mede door de zomerse omstandigheden veel meer deelnemers registreren, waardoor de balans weer in evenwicht werd hersteld.

Sander Lodder geniet namens Costa Blanca Cycling van zijn zege. Tom de Vreede met kind en Thomas Nieland genieten mee

Nog mooier was dat bij deze opkomst en het zomerse weer de renners ook zin hadden er een mooie wedstrijd van te maken. Dat bleek al bij de A-klassers, die koerste op het scherp van de snede. Vooral thuisrijder Alastair Carr had er zin in. De Engelse ex prof was voorturend op jacht naar een beslissende voorsprong, deed dat solo of in gezelschap van andere renners. Zijn aanvalsdrift had ook de beslissend e kopgroep ten gevolg. Tien renners wisten afstand te nemen van het peloton, daarbij de drie aanvoerders van het klassement Casper Veltenaar, Bartek Strzelski en Jeroen Martens. Vooral de aanwezigheid van Veltenaar was opvallend, omdat de Ahoy’ renner even daarvoor bij een flinke schuiver heel wat vel van zijn lijf op het parkoers zag belanden. In de finale probeerde Carr nog een eindsprint te ontlopen, dat was er te veel aan. Van afstand moest hij toezien hoe Sander Lodder van de Hoekse Renners het potje uit het vuur haalde, voor Restore renner Tom de Vreede en Thomas Nieland van Beat.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1560105/races/4977137

Jaap Arkenbout geniet van zijn derde zege in de B-klasse. Sjaak Olsthoorn en Rob Janssen zijn de getuigen.foto Rob Viveen

Bij de B+C klassers was de opkomst helemaal geweldig. Een behoorlijk peloton renners ging van start, jammer was dat daarbij maar een vrouwelijke was. Jammer, maar helaas. Hulde voor de zeven overige C-klassers, die in het geweld stand hielden en in het peloton eindigden. Van hen was Bas van der Burg, tiende in de uitslag, de beste C-klasser voor Floris Peereboom en Daan Hilbers. Bij de B-klassers was Jaap Arkenbout opnieuw de rapste in de massasprint. De Barrhopoorter versloeg Sjaak Olsthoorn van De Coureur en Bollenstreker Rob Jansen. ,,Met dank aan John den Braber,’’toonde Arkenbout zijn dankbaarheid. ,,Die trok voor mij de sprint aan. Wat een luxe, een oud kampioen van Nederland die voor mij het pad effent.’’ Jacco Jansen zal tandenknarsend op zijn vakantieadres het resultaat van deze wedstrijd vernomen hebben. Hij wordt nu aan de leiding van het klassement verdrongen door Jaap Arkenbout en ook Sjaak Olsthoorn is over Jansen heen gesprongen. Troost voor Jacco Jansen,die moeten ook nog op vakantie. Voor de C-klasse had deze uitslag geen invloed. De voorsprong van de afwezige Dylan Boogert is groot genoeg. Alleen Leon van der Net deed goede zaken, de Molrenner staat nu zesde.

Het podium bij de C-klassers. Thuisrijder Bas van der Burg staat bovenop en wordt geflankeerd door de Spartanen Floris Peereboom en Daan Hilbers foto Theo Viveen

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1560103/races/4977136

Top