Zomoco Zondag Morgen Competitie

De concurrentie was groot, de eerste zondag in juli waar de Zondag Morgen Competitie neerstreek bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Gastheer Koos van Winden had daar weer voor een uitstekende organisatie gezorgd, hulde voor de man die dat werk bijna geheel alleen voor zijn rekening neemt. Gelukkig had Koos eer voor zijn werk, ondanks dat er in de regio nog een aantal andere koeren op de rol stonden kwamen er toch genoeg renners aan de start om te kunnen genieten van mooie wedstrijden.

Bij de A-klassers was de deelname nog het magerst. Slechts 19 coureurs verschenen er aan de start. Vijf man vormde een kopgroep, van hen was Barrhopoorter Jeroen Martens het snelst in de eindsprint voor Bartek Strzelski en Mark Verbeek. Voor Martens was het de derde maal dat hij meedeed in de Zomoco, alle drie de wedstrijden wist hij te winnen. In het klassement maakte hij een reuzensprong, bezet nu de vijfde plaats. Wil hij na afloop van de competitie meedelen in de prijzenpot, dan mag hij niet veel koersen meer missen. Dat geldt niet voor leider Casper Veltenaar, die deze zondag de ronde van Kralingen verkoos, maar wel voor de renners die daar achter staan. Om in aanmerking te komen voor de eindprijzen moeten er aan minstens 13 wedstrijden worden deel genomen.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1552812/races/4950145

Dit is nu een duizendste verschil

Bij de B-klassers is die situatie heel anders. Daar is een groepje renners die weten dat als ze niet aan de start komen ze direct duikelen in het klassement. Exponent daarvan was Sjaak Olsthoorn, de winnaar van het vorige week die daardoor lijstaanvoerder was geworden, maar nu ontbrak. Zijn positie werd nu over genomen door Jacco Jansen, die in de eindsprint met een duizendste seconde werd verslagen door Rik Suijker. Feitelijk onzichtbaar, maar leve het Mylaps systeem. Jaap Arkenbout die derde werd wipt in het klassement ook over Sjaak Olsthoorn heen, maar het klassement is nog lang niet beslist.

De nieuwelingen in de C-categorie bliezen daarbij het partijtje flink mee. Op nog geen seconde verschil met de ‘grote ‘ mannen legde Dylan Boogert beslag op de 7e plaats, direct gevolgd door Noah Cinjee die daar met tweetiende seconde verschil achter zat. In het klassement heeft Boogert nu wel een flinke voorsprong, is er voor de volgende plaatsen echter nog van alles mogelijk. Als men tenminste aan dertie n wedstrijden in deze competitie deelneemt

Uitslag B+C categorie; https://results.sporthive.com/events/PC1552812/races/4950146 

Zondag rijden we bij Swift in Leiden.

ZORG DAT JE ER BIJ BENT

 

 

Top