Zomoco Zondag Morgen Competitie
Foto’s zijn van Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn site www.fotokoos.info of op zijn facebook pagina

Het was een mooie zondag in juni, ideale weersomstandigheden, een schoon parkoers, bij Trias waren ze er helemaal klaar voor. Maar helaas was de opkomst ver onder de maat. Nog geen zestig deelnemers onder deze omstandigheden is natuurlijk onder de maat. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden. Vakantie, het NK masters in Eindhoven bijvoorbeeld en hier en daar zijn er  nog wel wat andere organisaties geweest, die de Zomoco in de wielen reed, maar toch. Jammer, een gemiste kans. Pleister op de wonde was de opkomst bij de C-klasse. Liefst 14 inschrijvers, was een bemoedigend aantal. En ook de koersen waren ondanks de geringe belangstelling meer dan het aanzien waard. 

Jaco van Beusichem werd winnaar in de A-klasse.  De renner van Westland Wil Vooruit presteerde dat door in de finale de eindsprint te ontlopen. ,,Na het luiden van de bel voor de laatste ronde ben ik weg gesprongen,’’ verklaarde de renner uit Hoek van Holland zijn tactiek. ,,ik wilde geen risico nemen om op de massasprint te wachten. Gelukkig kon ik mijn voorsprong behouden en kwam afgetekend als eerste over de eindstreep.’’ Opvallend was dat maar weinig renners uit de top tien van het klassement aan de start stonden. Leider Casper Veltenaar, die als vijfde eindigde na Kees Pameijer, Martin van Rij en Tim de Koning kon daardoor zijn leidende positie sterk verbeteren.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1549042/races/4937330 

Jaap Arkenbout behaalde bij de B-klassers eindelijk zijn  zo gewenste zege. De renner van het Putse Delta eindigde al eens als tweede, werd tweemaal derde, maar bij Trias pakte hij de eerste plaats. Al hing die overwinning nog aan een zijden draadje. Niet dat hij zonder twijfel als eerste over de eindstreep kwam, maar in de eindsprint schoot Sjaak Olsthoorn met zijn voet van het pedaal en maakte daarbij een behoorlijke zwenking. ,,Ik zag hem op me afkomen, dacht al daar gaan we, maar gelukkig liep het goed af,’’ was de reactie van de winnaar. Nu werd Andrzej Gosniowoski tweede en zijn Poolse landgenoot Arno Zahradnik derde. Pleister op de wonde voor Sjaak Olsthoorn was dat hij nu weer leider van het klassement wordt, mede omdat lijstaanvoerder Jacco Jansen niet aan de start stond.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1549042/races/4937331 

Het podium bij de A-klassers

Leuk was het te zien dat een aantal C-klassers zich in dit geweld goed staande hielden. Wat dat betreft is de Zomoco toch een goede opstap voor de jonge talenten. De zege ging naar Noah Cinjee van de Spartaan, die met gering verschil Westlandse Eva van den Born en klassementsaanvoerder Dylan Boogert te snel af was.

De volgende wedstrijd is zondag 1 juli bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk

Top