Zomoco Zondag Morgen Competitie
De eindsprint bij de A-klassers met Jeroen Martens duidelijk als winnaar. De foto’s zijn gemaakt door Steven Blahowetz Fotografie

Het was ver en de wegen waren opgebroken, gelukkig stonden er toch in Middelharnis, waar het Cycling Team Flakkee voor het eerst een rit in de Zomoco organiseerde, bijna zestig renners aan de start. Die alle vol lof waren wat de mensen van Flakkee hun voorschotelden. Een heus stratenparkoers waarop volop kon worden gekoerst, weer eens wat anders als de bekende clubparkoersen, zeker voor herhaling vatbaar.

De kopgroep werkte goed samen

Dat er op zulke parkoersen anders wordt gekoerst, bleek al in de A-categorie. Mede door de forse wind ontstond er al snel een kopgroep van zeven kleppers. Met daarbij de meeste toppers die van vertrek waren gegaan. Het wekte dan ook geen verwondering dat het zevental steeds verder van het peloton weg reed, zelfs er in slaagde om in de finale die groep op een ronde achterstand te rijden. Dat gaf wel wat chaos in de eindsprint, maar zelfs met het blote oog was het duidelijk te zien dat Barrhopoorter Jeroen Martens als eerste over de eindstreep kwam, voor Sander Lodder en Olivier van Pelt, terwijl thuisrijder Wout Roos met zijn vierde plek wel kampioen van zijn club werd. Voor het klassement had dit allemaal weinig effect, slechts Bartek Strzelski die als vijfde eindigde deed goede zaken en sprong naar de vierde stek in de rangschikking.  De twee overige koplopers  Emiel van Dijk en Gerard van Haaften deelde mee in de prijzen van de organiserende vereniging

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1545444/races/4924879

De kopgroep bij de B-klassers met de latere winnaar Jacco Jansen op kop

Bij de B-klassers was het helemaal een koers waarin het peloton, mede door de wind,  volledig uiteen was geslagen en diverse groepen over het traject reden. Het werd daardoor geen massasprint maar een spurt van vijf koplopers. Waarbij het toch weer Jacco Jansen was, die al weer voor de derde maal dit seizoen als eerste over de eindstreep kwam.  De Delftenaar sprong hiermee over Sjaak Olsthoorn, die de slag had gemist, naar de leidende positie in het klassement.  Ook Jaap Arkenbout, die achter Ahoy’ renner Jethro Smit derde werd deed goede zaken voor de rangschikking. Marcel Verhagen en Hans van Driel die vier en vijf werden waren wel de eerste twee in het clubkampioenschap van Flakkee. Van de C-klassers was het Noah Cinjee, die als winnaar over de eindstreep kwam voor Leon van der Nat en Mariska Kruidenier. Die staat nu tweede in het klassement achter Dylan Boogert die in Middelharnis als vierde eindigde.

Het podium bij de C-klassers

Uitslag B+ C-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1545506/races/4925109

Behalve de onderste zijn de foto’s gemaakt door;  Steven Blahowetz Fotografie 

De volgende rit is zondag 24 juni bij Trias in Den Haag op het parkoers bij de Uithof

Top