Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het was weer ouderwets druk bij de 10e rit van de Zomoco die op de tweede zondag in juni bij de Rotterdamse Wieler Combinatie Ahoy’ werd verreden. Het was de tweede maal dit seizoen dat het parkoers naast het Rotterdamse vliegveld het toneel was van deze competitie. In tegenstelling tot de eerste maal, die onder slechte weersomstandigheden werd verreden, was er nu wel een mooie opkomst. Ruim honderd deelnemers werden er ingeschreven en het moet worden gezegd, die zorgden met zijn allen voor een mooie zondag morgen wielersport.

De huldigingsfoto’s zijn van Koos van Winden. Personen die problemen hebben met het publiceren van deze foto’s kunnen dit via de mail van de Zomoco kenbaar maken

Vooral bij de A-klassers werd er voluit gekoerst. De gemiddelde snelheid van bijna 44 kilometer per uur toont wel aan dat er niet werd gelummeld. Waardoor de diverse ontsnappingspogingen meestal in de kiem werd gesmoord. Een vroege vlucht van vijf renners was de uitzondering hier op. Kort na de start vonden Kees Pameijer, Nick Moerland, Casper Veltenaar, Tim Breugem (jammer dat die zonder transponder reed) en Wout Roos elkaar. Een half uur reed het kwintet voor de groep uit, weg blijven lukte toch niet. Ook een volgende poging van John Roos en Ruben van den Ende vond geen genade, waardoor de massasprint de beslissing moest brengen wie er met de bloemen en enveloppen naar huis mochten gaan. Overduidelijk was dat Zevenhuizer Kevin Kooyman als eerste over de eindstreep kwam, gevolg door de Flakkee ploegmaten Wout Roos en Sjoerd Bult. Die daarmee voor een goede generale zorgden voor de Zomoco wedstrijd aanstaande zondag in Middelharnis. Thuisrijder Casper Veltenaar, die zevende werd is de nieuwe leider van het klassement.

De uitslag bij de A-klasse was; https://results.sporthive.com/events/PC1540868/races/4906742

Bij de B-klassers was het meer een tactische wedstrijd. Wat heeft te maken met het klassement, waarin nu al verwoed wordt gestreden voor de eindklassering. Vluchten heeft dan meestal geen enkele zin, vooral als er een belager voor de positie in het klassement in de ontsnapping zit, wordt er meestal direct gereageerd om alles weer bijeen te rijden. Het meest profijt van die koersontwikkeling had deze keer Jacco Jansen. Die attent reageerde op de poging van Sjaak Olsthoorn die in de finale enige meters voorsprong nam. Rik Suiker stak vervolgens zijn ploegmaat Jacco Jansen de helpende hand toe en reed het gat dicht, waarna Jansen zelf het karwei vakkundig afmaakte. De Delftenaar is daarmee op twee punten genaderd op Sjaak Olsthoorn, die na Rik Suijker derde werd, voor de twee oud vedetten John den Braber en Edwin Vrauwdeunt.

Uitslagen B+C klasse;   https://results.sporthive.com/events/PC1540868/races/4906745

In het sprintgeweld behaalde lijstaanvoerder Dylan Boogert en verdienstelijke 14e plek en was daarmee de beste C-klasser. Hij breidde daarmee zijn voorsprong op de niet aanwezige Mariska Kruidenier verder uit. De renner uit Hoogblokland werd op het podium vergezeld door Daan Droog van Swift en Mol renner Leon van der Nat. Jammer dat er maar acht vertrekkers waren. Dat in een weekeinde waarin maar weinig wedstrijden voor deze categorie waren. Zonde dat ze de kans laten lopen om zich bij de Zomoco te bekwamen.

Aanstaande zondag rijden wij bij het Cycling Team Flakkee 

Sportcomplex van Pallandtpolder

Oost Plaatseweg 1

3241 LV  Middelharnis 

LET OP, afwijkende starttijd:

A-klasse 13.00 uur
B+C 14.15 uur

 

 

Top