Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton in actie op archieffoto van Henk Harrevelt

Het was weer een ouderwetse deelname aan de Zomoco die op de eerste zondag in juni bij De Coureur in Maassluis werd verreden. Liefst 55 A-klassers en,  89 B+C klassers hadden zich aangemeld om op het parkoers van De Coureur van start te gaan. Hopelijk zet deze trend zich voort.

Bij de A-klassers ontwikkelde zich een leuke strijd, die in een hoog tempo werd uitgevoerd. Steeds weer probeerden er renners afstand te nemen, steeds weer reageerde het peloton zodanig dat er een vrijwel compleet peloton op de eindstreep afstormde. Waarbij gebeurde waar we wel meer voor vreesden. Duidelijk kwam nummer 33 als eerste over de eindstreep, een nummer dat correspondeerde met de naam van Maxim Harteloh. Die echter niet in het Mylaps systeem was geactiveerd. ,,Ik ben mijn transponder vergeten,’’ gaf de renner, die momenteel uitkomt voor het Flakkeese Cycling Team, eerlijk toe. ,,Die zit nog op mijn andere fiets.’’

Helaas, de reglementen zijn onverbiddelijk, wie rijdt zonder transponder doet voor zoete koek, mee telt niet mee in de uitslag. Jammer en spijtig voor de renner, niet leuk om deze beslissing te nemen en  mee te delen en ook niet geheel respectvol naar de overige deelnemers. Dus nogmaals, zorgt voor een GOED WERKENDE TRANSPONDER, die zowel bij de KNWU en Mylaps is geregistreerd.  Is dat onlangs gebeurd, geef je transponder nummer door aan de jury. Nu waren er bij de A-klassers 8 deelnemers die niet geregistreerd waren bij de B+C klassers waren het er 16. Teveel om uit te zoeken wie er nu wel of niet met een transponder rijdt.  De winst in deze koers ging nu naar Dennis Meijer, die na Maxim Harteloh als eerste over de eindstreep kwam. Hij werd op het podium geflankeerd door Joeri van Delft en Bartel Strezelski.

Uitslagen A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1537282/races/4894316

Ook in de B+ C klasse werd er voluit gekoerst. Pas in de finale slaagden drie renners er in om weg te komen. Van hen kwam Sandor Mol als eerste over de eindstreep. Hij versloeg Marc van Wijk en Henri Spijkers. Sandor Mol deed voor het eerst aan deze competitie mee. Toch is de Brabander geen onbekende. Enkele jaren geleden werd hij winnaar van de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie. In het sprintgeweld achter de drie koplopers deed Sjaak Olsthoorn goede zaken, met zijn vierde plaats breidde hij  in het klassement zijn voorsprong uit op Jacco Jansen, die als zesde eindigde weer wat uit. Jaap Arkenbout die op de vijfde plaats terecht kwam telt ook nog steeds mee. Bij de C-klassers ging de zege naar Joris Keller. De renner van Trias kwam met nauwelijks zichtbaar verschil net eerder over de streep dan Daan Hilbert. Goed dat er wat dat betreft Mylaps is. Al liet het systeem ons wel in de steek, maar gelukkig was het euvel tijdig hersteld om toch een goede uitslag te krijgen. Voor de webmaster van Barrhopoort, de uitslag van de B+C klassers staan op Mylaps tussen de uitslagen van de Hammer Teen Team Time Trial en die van Langelo.

Ook hier onder.

Uitslagen B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1537285

Jammer genoeg was er geen fotograaf aanwezig. Of dat wat heeft te maken met de wet van de privacy??  In ieder geval was Fotokoos door ziekte afwezig. Hem wensen we veel beterschap.

ZONDAG 10 JUNI GAAN WE VERDER BIJ AHOY’IN ROTTERDAM

WEES ER BIJ, GRAAG MET EEN GOED WERKENDE TRANSPONDER

Top