Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton B+C klassers in actie. foto’s zijn van Koos ‘t Hart. Meer op zijn website www.fotokoos.info of op zijn facebook.
De broederstrijd bij de A-klassers. Lennart Reijtenbagh klopt zijn broer Tony

De gebroeders Lennart en Tony Reijtenbagh waren zondag van hun woonplaats Zuidland op de racefiets naar Spijkenisse gereden. Hun doel was om bij de Putse Rennersclub mee te doen aan de 8e rit in de Zondag Morgen Competitie. Met succes, beide stonden na afloop op het erepodium, Lennart als winnaar, Tony werd tweede.  Voor Tony, de oudste van de twee was het de tweede maal dit seizoen dat hij in deze competitie van start ging, broer Lennart maakte zijn debuut. Hij is een succesvol junior, deed van de winter in Sportpaleis Ahoy al mee aan de toekomstzesdaagse en werd een paar weken geleden nog tweede in de wielerronde van Standdaarbuiten. Zaterdag waren de beide broers ook al actief geweest, Tony deed mee aan de Omloop van de Hoeksche Waard, Lennart was deelnemers in de Noord Drentse Dorpen Omloop waarin hij een verdienstelijke vijfde plaats behaalde. Wat is er dan beter dan de benen lekker los te rijden bij de Zomoco. Erg veel A-klassers waren er niet, slechts 15 renners gingen van start, maar toch lag het tempo voortdurend boven de 40 kilometer p/u met een uitschieter naar 47 km. Logisch dan ook dat de groep uiteen viel met zeven renners aan de leiding. Met daarbij de hoog geklasseerde Christian Lentz en Casper Veltenaar, maar ook Sjoerd Bult liet zich van voren zien. In de eindsprint stond echter geen maat op Lennart Reijtenbagh die afgetekend als eerste over de eindstreep kwam, gevold door zijn broer Tony en Sjoerd Bult als goede derde.

A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1533200/races/4878857

Met een forse pedaalslag komt Jacco Jansen als eerste over de eindstreep

Ook bij de B+C klassers, 30 vertrekkers, lag het tempo hoog, vluchtpogingen werden daardoor in de kiem gesmoord. Mooi te zien dat zowel Mariska Kruidenier als de nieuwelingen Dylan Boogert en Daan Droog (vlnr hier onder op de foto) het tempo konden volgen en derhalve na afloop hun verdiende beloning konden incasseren. In de eindsprint speelden ze echter niet mee. Met een paar forse pedaalslagen kwam Jacco Jansen als eerste over de eindstreep, gevolgd door Rik Suiker en Johan Dingemans. Sjaak Olsthoorn die vierde werd, behoud de leiding in het klassement, al is het verschil maar klein. Ook Jaap Arkenbout die als vijfde eindigde is nog mee in de race

B+C klasse; ;  https://results.sporthive.com/events/PC1533200/races/4878858

Het podium bij de C-klassers
Top