Zomoco Zondag Morgen Competitie

Was het Moederdag, was het schrik van het parkoers in Leiden of gewoon lag het aan buienradar dat er zondag bij Swift, vooral in de A- en C klasse, zo weinig renners aan de start stonden. Slechts acht A-renners hadden de moeite genomen om in te schrijven en zonder uitzondering waren ze blij dat ze tot  deelnemer van deze koers behoorden, die onder meer dan acceptabele omstandigheden werd verreden. De door buienradar aangekondigde regen bleef weg, wel was er genoeg zuurstof in de atmosfeer en slechts een gering briesje zorgde voor enige wind. Jammer toch voor de organisatie in Leiden dat zo weinig coureurs kwamen opdraven.

Inde eindsprint van de A-klassers beschikte Tom de Vreede net over meer macht dan Alastair Carr. foto Koos ‘Hart, meer foto’sop www.fotokoos.info

Dat er met weinig deelnemers toch een leuke koers kan worden gereden bleek maar waar op deze mooie dag in mei. Voortvarend ging het achttal van start, waar door de hoge snelheid na een kwart koers de groep in twee gelijke delen uiteen viel. Het voorste kwartet hield de vaart er in, waardoor ook Merlijn Wiggers moest afhaken. Met drie kwam men ook niet aan, ook Spartaan Christian Lentz kon niet stand houden. Met tweeën ging men vervolgens de finale in, was het de Ahoy’ renner Alastair Carr die probeerde zijn tegenstrever Tom de Vreede met een demarrage te verrassen.  De Restore coureur bewees echter over de langste adem te beschikken, hij reed het gat dicht en in de eindsprint was hij de sterkste.

Het podium bij de a-klassers. foto Koos van Winden

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1525357/races/4849977

Johannes Lachi koos het juiste moment en won afgetekend. Foto Koos ‘t Hart

Bij de B-klassers stond er gelukkig nog wel een redelijk aantal renners aan de start. Ook hier werd flink door gereden, maar slaagde er geen enkele renner er in om een redelijke voorsprong te veroveren. Terwijl een ieder zich al opmaakte voor een massale aankomst was het echter Johannes Lachi die daar anders over dacht. ,,Vroeger koerste ik anders, bekende de uit Rijnsburg afkomstige Swift renner. ,,Toen verspilde ik mijn kracht door steeds maar in de aanval te gaan. Iemand heeft mij voorgehouden dat ik beter mijn kracht in een vlucht moest leggen, dat heb ik vandaag gedaan, je hebt gezien, dat lukt.’’ Het was een splijtende demarrage waarmee de Swift renner afstand nam van het peloton, pas bij de huldiging zagen de overige renners hem terug.

Uitslag B+C klasse ; https://results.sporthive.com/events/PC1525357/races/4849978

Mariska Kruidenier slaagde er in om lang deel uit te maken van het peloton. foto Koos ‘t Hart

Bij de C-klassers was de opkomst ook bijzonder mager, slechts drie stuks hadden zich aangemeld. Van hen maakte de enige vrouwelijke deelnemers in de koers, Mariska Kruidenier bewondering door laat inde finale mee in het peloton te rijden. Voor de twee andere gold de regel; ‘Uitrijden is prijs rijden.’

De volgende rit is zondag 27 mei bij Delta in Spijkenisse

Top