Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het was een mooie zonnige zomerse zondag bij de Zomoco op het parkoers in Rijswijk, waar de Delftse studenten  van WTOS de zesde rit van dit seizoen organiseerde in dit unieke wielerfestijn. Spannende wedstrijden, een goede opkomst,  sportieve inzet, alles zag er zo  mooi uit. Tot in de allerlaatste ronde er nog een valpartij plaats vond. Naast de nodige schaafwonden was er een slachtoffer die er slechter aan toe was. Barrhopoort renner Marcel Verkleij was zodanig gekwetst, dat hij per ambulance naar een ziekenhuis moest worden vervoerd. Van deze plaats wensen we hem veel sterkte en hopen dat we hem binnenkort weer in goede gezonde omstandigheden mogen verwelkomen

Alle foto’s zijn van Henk Harrevelt, meer foto’sop zijn facebook https://www.facebook.com/harfoto.harfoto.5 

Bij de A-klassers ging de zege naar Jaco van Beusichem. De renner uit Hoek van Holland, lid van Westland Wil Vooruit, was  een van de vijf koplopers, die na een aantal pogingen er in waren geslaagd afstand te nemen op het peloton. Eendrachtig samenwerkend namen ze steeds meer voorsprong en was het duidelijk dat de winnaar uit deze groep moest komen. Het werd een vlijmscherpe eindsprint, waarin drie renners vrijwel gelijktijdig over de eindstreep kwam. Met een paar honderdste verschil was het volgens Mylaps Van Beusichem die het eerst over de eindstreep kwam, voor Michiel Vos en Jerry Suyker, de winnaar van de vorige week. Robert van der Hoog en Mark Tetteroo werden vier en vijf. ,,Ik sprong nog net op tijd naar de kopgroep toe,” herinnerde zich Jaco van Beusichem (zie hier zijn resultaten; http://www.cyclingdb.nl/rider/1590). Daarvoor had ik al meer geprobeerd weg te komen maar het tempo lag toen nog te hoog. Het is de eerste keer dit seizoen dat ik aan deze competitie mee doet, maar het is me goed bevallen.”  Door zijn derde plaats steeg Jerrie Suyker snel in het klassement, waarin hij nu achter leider Casper Veltenaar de tweede plaats in neemt.

Uitslag; A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1521000/races/4834608

Barber Maathuis is geen renner die men in de uitslag van de nationale wedstrijden terug vindt, maar wat winnen is weet de renner van Ahoy’ wel. Regelmatig kaapt hij bij zijn club de zege weg en ook deze zondag bij WTOS kwam hij als eerste over de eindstreep. In een machtige eindsprint bleef hij de routiniers Sjaak Olsthoorn, Jaap Arkenbout en Jacco Jansen nipt voor. Ook hier was het verschil minimaal. Voor het klassement maakte deze uitslag weinig invloed, Sjaak Olsthoorn blijft leider.

In dit sprintgeweld gingen de nieuwelingen en vrouwen een beetje verloren, De beste C-klasser werd thuisrijder Noah Cinjee, die in het gezamenlijke sprintende peloton op de 14e plaats eindigde, terwijl de nummers twee en drie Dylan Boogert en Leonardo van Driel 19 en 20ste werden.  Ook hier veranderde er weinig  in het klassement,  Van Driel blijft leider voor Boogert.

Uitslag B+C klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1521000/races/4834609

  De volgende rit in de Zomoco is zondag 13 mei bij Swift in Leiden

Top