Zomoco Zondag Morgen Competitie

Helaas zat Buienradar er dit weekeinde naast. Ze hadden voorspeld dat het zondagmorgen droog zou blijven, maar helaas even na tien uur kwam de nattigheid ook bij Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade in overvloedige hoeveelheid naar beneden.  Het mocht dan wel enigszins de pret drukken, het enthousiasme van de toch nog 61 deelnemers leed er niet onder. Die de toeschouwers lieten genieten van mooie wielersport, het doel waarvoor deze competitie in het leven is geroepen. Verheugend was ook dit keer de opkomst van de vrouwen en nieuwelingen in de C-klasse. Juist voor deze groep is de Zomoco een goede opstap naar het grotere werk.

Het podium bij de A-klasse. foto Koos van Winden

Bij de A-klassers was het een groep van drie vluchters die het wedstrijdbeeld bepaalden.  Al vroeg in de wedstrijden vonden Ahoy’ renner Casper Veltenaar en de Restore renners Jerrie Suyker en Christian Bosch elkaar. Het was een geslaagde samenwerking die het drietal steeds verder van het peloton deed weg rijden. Een ronde voorsprong konden ze niet nemen, maar dat scheelde niet veel. In een spannende eindsprint versloeg Jerry Suyker thuisrijder Casper Veltenaar. Het was voor het eerst dat de renner uit Pijnacker meedeed aan deze competitie. Een geslaagd debuut voor deze sportman die het wielrennen vooral gebruikt om zijn conditie als marathonschaatser (http://schaatspeloton.nl/rijders/Jerrie_Suyker) op peil te houden. Jammer was dat de derde man uit de kopgroep Christiaan Bosch zonder transponder meereed. Wat betekent dat je dan niet wordt geklasseerd, buiten mededingen meerijdt. En dat is niet leuk, uiteraard voor de betrokkene, maar ook voor de organisatie. Nu ging de derde prijs naar Elmar van Hoorn die de sprint van het peloton won. Door zijn overwinning neemt Casper Veltenaar nu de koppositie in van het klassement

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1517259/races/4820924

De winnaars in de B-klasse

Bij de B-klasse was het Niclas Vermaas, die vanaf de start in de aanval ging. Niet alleen omdat hij rijden bij regen in een peloton een linke bezigheid vindt (gelukkig waren er geen valpartijen) maar aanvallend rijden is een geliefde bezigheid voor de Barrhopoort renner. Solerend reed hij steeds verder weg bij het peloton, waarin thuisrijder Axel Hermans als enige het gevaar onderkende. In een ruk reed de inwoner van Bergschenhoek naar de koploper toe, die eigenlijk wel blij was met de versterking. ,,Natuurlijk,’’ erkende Niclas Vermaas de situatie. ,,Een uur rijdend tegen een jagend peloton was toch wel te veel van het goede geweest. Dat het dan de rappe Axel Hermans, waarvan je weet dat hij je in de eindsprint te snel af is, dat moet dan maar. Ik doe er goede zaken mee voor het klassement.’’ Achter leider Sjaak Olsthoorn, die voor het podium werd geklopt door Jan Dingemanse en na Jacco Jansen vijfde werd, neemt Niclas Vermaas nu de vierde plaats in het klassement in.

De doorweekte prijswinnaars in de C-klasse

In de sprint van het peloton veroverde Claudia van Dijk de 9e plaats in de uitslag, waardoor ze de beste in de C-klasse was, voor Daan Droog en Cindy Bakker. Het was pas de tweede deelname voor de Ahoy’ renster, die deelname aan deze competitie toch welbelangrijk is voor het verdere verloop van haar carrière. ,,Samen rijden met die ervaren mannen is toch heel leerzaam,’’ was haar ervaring.

Uitslag B+C klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1517259/races/4820925

De volgende rit in de Zomoco is zondag 6 mei bij WTOS op het parkoers van De Spartaan aan de Lange Kleiweg 116 in Rijswijk.

Top