Zomoco Zondag Morgen Competitie

Zonnige omstandigheden bij Trias in Den Haag

De goeie weersomstandigheden van de laatste weken had zeker ook invloed op de deelname  aan de Zomoco bij Trias. Zoveel deelnemers op deze voorlaatste zondag in april had men in Den Haag nog niet meegemaakt. Onnodig te zeggen dat Peter Mulder, de duizendpoot bij de Haagse club met een tevreden gezicht rondliep. Liefst honderd deelnemers hadden de weg naar het parkoers bij de Uithof gevonden, waarbij de verdeling tussen de A-en de B-coureurs gelijkelijk was verdeeld. Verheugend was ook nu weer de opkomst bij de C-klasse, wel waren dat allemaal nieuwelingen, de vrouwelijke deelname zat deze maal bij de A-klassers.

Het podium bij de A-klassers met links de strijdlustige Ruben van Savooijen

In deze categorie werd er weer voluit gekoerst. Geen moment kwam het peloton tot rust. Mede verantwoordelijk hiervoor was vooral Ruben van Savooijen. Bij iedere aanval was de renner van De Coureur wel bij betrokken Hij was aanwezig bij een vlucht met Casper Veltenaar, maar ook bij een ontsnapping met Alastair Carr, waarbij na een achtervolging Joost van der Helm en Sjoerd Kouwenhoven aansloten. Dit was de beslissende vlucht, die tot de eindsprint stand hield. Hierin toonde Alastair Carr van Ahoy’ zich onbetwist de snelste voor zijn clubgenoot Joost van der Helm en Westlander Sjoerd Kouwenhoven.  Die laatste deed daarmee goede zaken voor het klassement, waarin hij de nieuwe leider is.

Het geroutineerde podium bij de B-klassers

Goeie zaken voor het klassement deed ook Sjaak Olsthoorn in de B-categorie. De renner in het shirt van Delta, al leider van de rangschikking,  deed dat resoluut door afgetekend als eerste over de eindstreep te komen. Als het zo doorgaat met hem kan hij al met kerstmis winnaar zijn van deze competitie. Het tegenwerk voor hem kwam bij Trias vooral van Jaap Arkenbout en Jacco Jansen, die als tweede en derde eindigde. Die uitslag kwam tot stand na een koers die een hoge snelheid kende, waardoor het peloton voortdurend in verschillende groepen uiteen viel.

De gelukkige C-klassers

Mooi was te zien dat nummers een en twee in de uitslag bij de C-klassers zich in de voorste regionen stand konden houden. Winnaar Lars Seldenthuis die dit seizoen in het Cervélo shirt rond rijdt slaagde er zelfs als derde in de gecombineerde koers over de eindstreep te komen. Thijs Brugging van Ahoy’ zat daar niet ver achter, terwijl ploeggenoot Sebastiaan Vermulm het podium completeerde. Leonardo van Driel, die vierde werd behoudt de leiding in het klassement.

De volgende rit in de Zondag Morgen Competitie is 29 april bij Ahoy’ in Rotterdam

Top