Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het was een zonnige dag bij Delta de Putse Renners Club Delta in Spijkenisse. Het mooie weer lokte een behoorlijk contingent renners naar het fraaie parkoers aan het Wielerpad, waarop er zich leuke wedstrijden afspeelden. Wat uiteraard ook tot vrolijke gezichten opleverde bij de organisatie en bij de aanwezige toeschouwers.  Jammer dat het Mylaps systeem niet kon worden gebruikt, wat het opmaken van de uitslag bemoeilijkte, maar zonder leven geen strijd.

Het podium bij de A-klassers

Bij de A-klassers ging het er heftig aan toe. Zo snel werd er gereden dat vluchtpogingen bij voorbaat kansloos waren, dat er meer gebeurde aan de achterdeur dan aan de kop van de koers. Twee renners maakten daar een uitzondering op. Westlander Sjoerd Kouwenhoven en Vlaardinger Martijn van Gemerden vonden elkaar al vroeg in de koers en goed samenwerkend brachten zij de ontsnapping tot een goed slot. In de eindsprint maakte de Coureur van Gemerden afstand van zijn Westlandse medevluchter Kouwenhoven, waarna achter hen Sjoerd Bult de snelste achtervolgers was De renner van het Flakkeese Cycling Team rukt daarmee op in het klassement, waarin hij nu tweede is achter de niet aanwezige leider Herman te Kate

De eerst drie in de B-klasse

 In de B-klasse waren het ook een tweetal die, de koers bepaalden. Thuisrijder Martin Campo en Barrhopoorter Niclas Vermaas waren de vluchters. En ook dit duo bracht de vlucht tot een goed einde. In de eindsprint zorgde Campo voor nog meer glunderende gezichten bij de Delta supporters door zijn voorwiel met voorsprong over de finishlijn te drukken. Vermaas toonde zich ook tevreden met de tweede plaats, waarna good old Sjaak Olsthoorn als rapste achtervolger beslag op de derde plaats legde. Door deze prestatie is Oltshoorn nu leider in het klassement. In de uitslag zijn de eerste 15 uit de uitslag vrij zeker, de overige renners zijn geklasseerd op rugnummer, zij krijgen alle 5 punten.

De prijswinnaars bij de C-klasse

Bij de C-klassers, de eerste drie eindigden in het peloton, werd de rit gewonnen door Leonardo van Driel die daarmee zijn leidende positie in het klassement verstevigde. Dylan Boogert, die tweede werd, vervuld diezelfde positie in het klassement. De derde in Spijkenisse was Ahoy’ renster Claudia van Dijk, die voor het eerste dit seizoen aan de Zomoco deel nam.

De volgende Zomoco rit is zondag bij Trias op het parkoers de Uithof in Den Haag

Top