Zomoco Zondag Morgen Competitie

Het was een goede opkomst, deze zonnige zondag dat de Zomoco te gast was bij De Mol in Dordrecht. Mede door het goede weer hadden liefst 127 renners de weg naar het mooie parkoers in de Merwelanden gevonden en wat nog mooier was, daar waren liefst 26 renners en rensters bij uit de C-categorie. En dat is  sinds lange jaren dat er vanuit de vrouwen en nieuwelingen zo’n grote toeloop was. Hopelijk dat deze trend zich de komende weken doorzet, juist deze talenten kunnen in deze competitie zich bekwamen in het grotere werk wat hun wacht.

Afgetekend gaat Jeroen Martens in de A-klasse als winnaar over de streep, weer grijpt Robert de Poel naast de zege. Alle foto’s zijn van Frank Kramer. Op zijn facebook pagina staan er meer

Opmerkelijk was ook de opkomst van de A-renners. Bijna zestig stonden er aan de start en die mannen maakten er een mooie strijd van. Liefst twaalf vluchtpogingen werden er ondernomen, ontsnappingen waarbij veelvuldig dezelfde renners waren betrokken..Bij de ‘veelplegers’ renners zoals Alastair Carr en Michiel Vos, de winnaar van de vorige competitie, die minimaal viermaal hun neus aan het venster lieten zien, maar ook Sebastiaan Egbers, Steven Holscher, Nils van Kooij en nog een aantal anderen lieten zich vaak van voren zien.  Het tempo lag echter bijzonder hoog, zo’n 45 kilometer per uur, waardoor  ontsnappingen vaak al in de kiem werden gesmoord. Zelfs een vlucht in de finale van het trio Arje de Waard, Jeroen Martens en Michiel Vos vond geen genade, waardoor de strijd in de massasprint moest worden beslist. Het was Barrhopoorter Jeroen  Martens die als eerste over de eindstreep kwam, voor thuisrijder Robert de Poel (,,Dit is al de vierde maal dat ik in deze competitie tweede wordt’’) en Herman ten Kate, die in de eerste rit bij De Coureur ook derde werd en nu leider van het klassement is.

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1507668/races/4785396

Het podium in de B-klasse; John Eggers,geflankeerd door links Bart van der Klooster en rechts Jacco Jansen, die nieuwe leider van het klassement.

Ook in de B-klasse waren er ontsnappingen, waren het de nieuwelingen Arno van Krimpen en Sebastiaan Vermulm die al in het begin van de koers op avontuur gingen. Natuurlijk werd er op gereageerd, gingen vervolgens Arjan Kooij, Tom Hogeweg en Dylan  Boogert in de aanval, ook Barber Maathuis probeerde het eens solo, terwijl ook de C-klassers Siep Roes, Bart Bronder en Jarid van Horik een poging ondernamen. Al deze vluchten konden niet voorkomen dat ook deze koers  in een massasprint eindigde, waarin Nieuweling Arno van Krimpen zich de snelste toonde, voor de B-klassers  John Eggers en Bert van der Klooster. Het podium bij de C-klassers werd gecompleteerd door Lucas Janssen en Leonardo van Driel. Natuurlijk toonde Arno van Krimpen met  de zege in zijn sas. Vooral omdat hij de dag er voor in de klassieker Noord -West Overijssel al na 15 kilometer onderuit was gegaan. ,,Ik moest daarom van mijn ploeg Cervélo een duurtraining doen van twee uur. Daarom was dit een mooie gelegenheid om hier mee te doen,” aldus de bij De Mol opgeleide renner uit Groot Ammers.

De winnaar in de C-klasse Arno van Krimpen werd terzijde gestaan door Lucas Janssen en Leonardo van Driel, die daarmee leider in het klassement is geworden. 

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1507668/races/4785397

Top