Zomoco Zondag Morgen Competitie
Het peloton is weer in gang geschoten. Liefst 120 deelnemers hadden de weg naar De Coureur gevonden. Alle foto’s zijn van Koos ‘t Hart, meer foto’s op www.fotokoos.info

De kop is er af.

Met de openingskoers bij De Coureur in Maassluis is het ZoMoCo seizoen 2018 van start gegaan. Een geslaagde ouverture, met een deelname van 120 vertrekkers, waarvan 71 A-klassers, 44 B-klassers en 5 C-klassers mocht de organisatie tevreden zijn. Hoewel, de deelname van de vrouwen en nieuwelingen was natuurlijk wel dik onder de maat. Juist voor dit soort renners is deze competitie een uitgelezen mogelijkheid om je in de koers te bekwamen. Laten we hopen dat in de komende wedstrijden door hun meer aandacht aan deze wedstrijden wordt besteed.

De winnaar Martin Pluto viert zijn zege op eigen wijze

Ondanks het vroege uur, juist deze dag was de klok een uur naar voren gegaan, was de opkomst van de A-klassers overweldigend. Wat in het koersverloop terug was te vinden. Voortdurend probeerden er coureurs er vandoor te gaan, het tempo lag echter zo hoog dat iedere ontsnappingspoging in de kiem werd gesmoord. Waardoor de winnaar uit de massasprint moest komen. Dat was echter niet het plan voor Martin Pluto. Het Haagse talent dat rijdt bij het Amsterdamse team Monkey Town had al aan de start aangekondigd dat hij voor de overwinning was gekomen. Die belofte kwam hij na, door op het laatste rechte stuk zo hard te sprinten dat geen enkele andere renner op de foto kwam. Zo snel sprintte Martin Pluto, dat hij op een been over de finish kwam. Wel leuk, maar gelieve dit voorbeeld niet te volgen. Naast hem op het podium stonden de Rotterdammers Arjan Ootjers van Ahoy’ en Herman ten Kate van Beat Cycling.

De uitslag van de A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1503270/races/4769202

Theo Leenderts gaat bij de B-klasse overduidelijk als eerste over de eindstreep

Bij de B-klasse bleef de groep van start tot finish intact. Ook de paar C-klassers konden goed meekomen. In de eindsprint was Rotterdammer Theo Leenderts overduidelijk de rapste voor Brabander Jan Dingemanse en Jacco Jansen vorig seizoen nog zesde in de eindstand. Bij de C-klassers ging de zege naar Leonardo van Driel uit Monster, voor Verena Batenburg uit Piershil en de Delftse studente Violinde den Breejen.

Ook de C-klassers hielden zich kranig in het peloton. Op de foto van Fotokoos van rechts naar links Verena Batenburg , Violinde den Breejen en schuin daar achter Leonardo van Driel

De uitslag;  https://results.sporthive.com/events/PC1503270/races/4769206

Vanwege Pasen slaan we een week over, de volgende Zomoco koers is op 8 april bij De Mol in Dordrecht, tot dan

Top