Zomoco Zondag Morgen Competitie

 

Er werd bij De Spartaan volop gekoerst

Het seizoen 2017 is bijna voorbij, al was dat bij de uitvoering bij De Spartaan niet te merken. Ruim zeventig deelnemers, dat ondanks wedstrijden bij de Bollenstreek, Westland Wil Vooruit en een dameskoers in het Groene Hart van Zuid-Holland. Dit laatste had zeker invloed op de deelnamen in de C-klasse, de categorie voor nieuwelingen en vrouwen. Slechts een renster had zich gemeld, Cindy Bakker, zij ging met een mooie prijs naar huis. Maar wat moeten we met deze categorie beginnen. Ondanks een mooi prijzengeld komen er slechts drie deelnemers in het klassement voor een prijs in aanmerking. Volgend seizoen maar met een B-klasse en geen aparte C-klasse gaan rijden?

De kopgroep bij de A-klasse; Alastair Carr op kop voor Jethro Smit en Tim de Koning

Bij de A-klasse werd er voluit gekoerst. Met name Ahoy’  renner Alastair Carr en Jethro Smit van de Coureur waren daar verantwoordelijk voor. Zij gingen al snel na het vertrek op avontuur,kregen aanvankelijk Marco  Nederlof mee, maar nadat die moest afhaken nam Tim de Koning van Restore zijn plek in. Het trio werkte eendrachtig samen, moest ook wel, want het peloton liet ze niet begaan. Nooit werd het verschil zo groot dat ze een blaasje konden nemen, hun beloning was dat ze met drieën  aan de eindsprint begonnen, waarin Alastair Carr voluit moest gaan om Tim de Koning van zijn lijf te houden.

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1456607/races/4599533

Het podium bij de B-klasse vlnr Martin Pruijsers, André Boutestijn en Theo Leenderts

Ook bij de B-klassers was er volop strijd. Lukte het pas na een paar tevergeefse pogingen zeven coureurs om afstand te nemen van het peloton. Dat vervolgens in stukken uit een viel, waardoor de koplopers vrij spel kregen. In de finale ontsnapten nog  Hagenaar André Boutestijn en Martin Pruijsers van Ahoy bij de overige koplopers vandaan, waarna in de eindsprint de Hofstad bewoner overduidelijk als eerste over de eindstreep kwam. Theo Leenderts die de eindsprint van de achtervolgers won vergezelde beide renners op het ‘denkbeeldige’ podium.

https://results.sporthive.com/events/PC1456607/races/4599534

De foto’s zijn van Koos ’t Hart, meer foto’s op zijn site; www.fotokoos.info

Ook zijn er foto’s genomen door Henk Harrevelt, Kijk op zijn site; http://www.harfoto.nl/ 

Zondag 17 september de laatste rit van het seizoen bij Swift in Leiden.

De prijsuitreiking van het klassement is ca een half uur na einde de koers waarin is gereden

Zorg dat je er bij bent

Top