Zomoco Zondag Morgen Competitie

Hoewel er nog twee wedstrijden te rijden zijn, aanstaande zondag bij De Spartaan, de week er op de sluitingsrit bij Swift in Leiden, zijn de winnaars van deze competitie nu al bekend. Zowel Michiel Vos bij  de A-klassers als  Jeroen Marten bij de B-klassers gingen bij Trias in Den Haag als winnaars over de eindstreep, waardoor ze niet meer te achterhalen zijn. C-klasser Delano Swenne deed het met een tweede plaats, hij moest nieuwkomer Maurice Sprockel voorlaten gaan, maar verzamelde inmiddels genoeg punten om niet meer voor de eindzege te worden bedreigd.

Michiel Vos is nu al zeker van de eindwinst in de Zomoco 2017

Enkele weken geleden zag Michel Vos het nog somber in.  In de wedstrijd bij De Mol in Dordrecht brak  de ketting van zijn racefiets en moest hij daardoor noodgedwongen de strijd staken. ,,Daar gaat mijn klassement,’’ reageerde de Delftse student die uiteraard voor WTOS uitkomt. De leidende positie werd overgenomen door Fabrizio Korsman, maar omdat de Hoekse Renner in het shirt van Costa Blanca op vakantie ging, was het voor Michiel Vos een koud kunstje om de kop van het klassement weer in te nemen. Sterker, van de laatste drie wedstrijden won hij er twee en werd eenmaal tweede. ,,Toch was het aanvankelijk niet mijn bedoeling om voor het klassement te rijden,’’ geeft de Delftse student toe. Mijn doelstelling dit jaar was en is nog steeds een podiumplek bij de amateurs te rijden. Maar nadat ik in het voorjaar twee maal won en een aantal keren kort reed, heb ik me op de Zomoco wedstrijden geconcentreerd. En eerlijk gezegd, het is me goed bevallen. Ook omdat ik steeds een ander plan had om zoveel mogelijk punten te veroveren. Nu ik zeker ben van de eerste plaats ga ik alsnog proberen die podiumplaats alsnog te veroveren. Luk me dat,is dat mede door mijn deelname aan de Zondag Morgen Competitie.’’

Uitslag A-klasse;   https://results.sporthive.com/events/PC1452879/races/4585743

Jeroen Martens,hier op de foto tweede van links, won voor de zevende maal een rit in de Zomoco en is ook al zeker van de eindwinst

Bij de B-klasse behaalde Jeroen Martens zijn zevende zege in deze reeks. De Barrhopoorter versloeg de ‘oude’ tijgers Sjaak Olsthoorn en Jacco Jansen, de nummers drie en vier in het klassement.

Uitslag B+C klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1452879/races/4586174

foto’s boven zijn van Koos’t Hart, meer foto’s op zijn site; www.fotokoos.info

Top