Zomoco Zondag Morgen Competitie

Foto’s zijn van Koos ‘t Hart www.fotokoos.info 

Het was een fijne zondag voor de Zomoco DRV bij Westland Wil Vooruit op hun parkoers in de Wollebrand te Honselersdijk. Schitterend weer, een hartelijke ontvangst, Koos van Winden was een uitstekend gastheer, een goede opkomst meer dan honderd deelnemers en spannende wedstrijden. Een ding ontbrak echter, een happy end. Wat werd veroorzaakt in de finale bij de B-renners. Een valpartij was de reden dat er twee renners naar het ziekenhuis moesten werden vervoerd.  Slachtoffers waren Peter Rueck en Henry Lok. We wensen beide coureurs sterkte en een voorspoedige beterschap.

De Zomoco rit bij WWV was inmiddels al de 19e van dit seizoen, nog vijf wedstrijden te gaan. Vooral in de A-klasse stijgt de spanning met de week. Verloor Michiel Vos van WTOS verleden week bij De Mol door pech zijn leidende positie aan Hoekse Renner Fabrizio Korsman, deze keer kon de Delftse student opgeluchter kijken omdat hij in de eindsprint zijn opponent een plaats voorbleef en nu weer op kop gaat. Het verschil bedraagt echter maar een punt, spanning derhalve gewaarborgd. De winst zondag ging naar Willy Heeneman, die in de eindsprint net wat sneller was dan Maurice Barendse en Tom de Vreede.

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1441931/races/4547616

Ook in de B-klasse is de strijd nog niet beslist, al lijkt Barrhopoorter Jeroen Martens op weg naar de eindzege. De lijstaanvoerder verstevigde zijn positie door de voortijdige eindsprint, er waren ambulances op weg naar de gevallen renners, afgetekend te winnen. Hij werd op het podium vergezeld door Jacco Jansen en John Eggers. Bij de C-klassers was Jorris Keller de snelste voor Delano Swenne en Anneke Lubeek. De laatste twee staan aan de leiding in het klassement, waarin Berdine Bakker en Mariska Kruidenier geen wedstrijd meer kunnen missen om nog in aanmerking te komen voor een van de eindprijzen.

Uitslagen;

https://results.sporthive.com/events/PC1441931/races/4547617   https://zomoco.nl/klassement.php?klasse=C

Komende zondag rijden bij De Coureur aan de Vlaardingsedijk in Maassluis. Renners alstublieft, zorg er voor dat je in het bezit bent van een goed werkende transponder. Zonder mag je wel meedoen, maar wordt je niet geteld. Je moet zowel aangemeld zijn bij de KNWU en Mylaps.

Top