Zomoco Zondag Morgen Competitie

 

Het was weer toppie Bij de Zomoco- DRV koers bij de Mol in Dordrecht. Alle omstandigheden werkten daaraan mee, goed weer, een mooie opkomst van de deelnemers, maar vooral leuke wedstrijden. Waarin in allebei de koersen volop werd gestreden, waardoor de uitslag niet door massasprints werden bepaald.

Tijn Huberts komt afgescheiden als winnaar bij de A-klassers over de eindstreep. foto Frank Kramer

Bij de A-klassers kwam winnaar Tijn Huberts afgescheiden als eerste over de eindstreep. De renner uit Barendrecht reed daarvoor de laatste omloop in recordtijd, in nauwelijks 2.01.645 min. reed hij die laatste ronde wat een gemiddelde snelheid van 50.429 km/u betekende. Het was toch al een koers met veel aanvallen. Mol renner Sebastiaan Eggers liet zich meerdere malen in de attaque zien, net als Fabrizio Korsman, Tom de Vreede en Michiel Vos, lijstaanvoerder van het klassement. De renner van WTOS had toen nog niet het besef van de pech die hem zou overkomen. Met en droge klik brak na een uur koers zijn ketting en moest hij toezien hoe concurrent Fabrizio Korsman in de eindsprint achter Tijn Huberts en Robert de Poel beslag legde op de derde plaats, waarmee de Hoekse Renner nu met een punt voorsprong leider is van het Zomoco DRV-klassement.

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1438563/races/4535932

Chris Maas op kop voor Robert Reijers op weg naar zijn zege bij de B-klassers. foto Frank Kramer

Ook bij de B- en C-klassers werd er volop gekoerst. Waren het Martin de Peuter en Robert Reijers die als eerste voorsprong wisten te nemen. Zij kregen Chris Maas en John de Braber mee in de aanval, toch wist het kwartet niet stand te houden.  Bij de volgende aanval was weer Chris Maas betrokken, hij kreeg aanvankelijk Jeroen Wieringa mee, terwijl even later opnieuw Robert Reijers en John de Braber aansloten. De Braber en Wieringa zagen blijkbaar geen brood in deze vlucht, terwijl Maas en Reijers besloten door te gaan. Eendrachtig samenwerkend bouwde het duo een mooie voorsprong op. In de laatste omloop nam Chris Maas afscheid van zijn vluchtmaker en kwam solo over de eindstreep.

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1438563/races/4535933

Het podium bij de C-klassers. foto Frank Kramer

Delano Swenne werd winnaar bij de C-klasser, de renner uit Heukelum eindigde in de gezamenlijke uitslag op de 13e plek, een plaats voor Berdine Bakker. Het was slechts met een heel klein verschil.

Aanstaande zondag 13 augustus gaan we met de Zomoco-DRV verder bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Hierbij opnieuw een beroep op de deelnemers, zorg aub dat je in het bezit bent van een goed werkende chip. Zonder of met een slecht werkende transponder kom je niet in de uitslag, zelfs als je met voorsprong als eerste over de eindstreep komt, je wordt niet geteld. Dat vinden wij ook helemaal niet leuk, maar het kan niet anders.

Top