Zomoco Zondag Morgen Competitie
Op foto van Henk Harrevelt www.harfoto.nl is te zien hoe bar het was

De weersomstandigheden zaten bij wielerclub Ahoy’ in Rotterdam niet mee. Twee opeen volgende keren organiseerde zij de wedstrijden voor de Zomoco-DRV competitie, beide malen ondervonden ze de nadelen van het slechte zomerweer. Vooral op de laatste zondag van juli dit jaar was het bar en boos. Gelukkig zat men niet bij de pakken neer, kwamen er gelukkig toch nog de nodige deelnemers, die de regen trotseerden en er nog een mooie wielerdag van maakten.

Op foto van Koos’t Hart gaan de twee hoofdrolspelers in de aanval. Voorop Alastair Carr gevolgd door Steven Holscher.meer foto’s op www.fotokoos.inf

Bij de A-klassers bepaalde een lange vlucht de koers. Al snel na de start gingen de Ahoy’ renners Alastair Carr en Steven Holscher op avontuur. Hun missie leek weinig zinvol, maar gestaag vergrote het duo hun voorsprong. In de finale zagen ze zelfs het peloton in de rug, maar toen sloeg het noodlot toe. In de voorlaatste ronde gleed Steven Holscher uit de bocht en kwam ten val. Even bleef hij liggen, maar gelukkig stond hij snel weer op. Wel met de nodige schaafwonden, zijn fiets was echter ongeschonden. Van de voorsprong ging wel wat verloren maar achter Alastair Carr kon hij toch nog beslag op de tweede plaats leggen. Achter hen werd klassementsaanvoerder Michel Vos, die solo in de achtervolging was gegaan, derde, terwijl Sjoerd Bult voor Fabrizio Korsman de sprint van het peloton won.

https://results.sporthive.com/events/PC1434679/races/4523912

Podium bij B-klassers

Vooral bij de B- en C-klassers werd het peloton geteisterd door stevige regenbuien en forse windstoten. Niet verwonderlijk dat de groep lang gesloten bleef. Toch slaagde een elftal renners er in om afstand te nemen. In de eindsprint toonde Barrhopoorter Jeroen Martens dat hij niet zo maar aan de leiding van het klassement gaat. Met gering verschil klopte hij Jan Dingemanse terwijl de onverslijtbare Martin Pruijsers beslag op de derde plaats legde.

https://results.sporthive.com/events/PC1434679/races/4523913

En die van de C-klassers

Knap was het dat in het peloton nog enige C-renners hun positie konden behouden. Van hen was Berdine Bakker in de eindsprint het rapste, voor Delano Swenne en Eltina van Wijk. Jammer dat de eerder af gesprinte koplopers niet oplette, waardoor de sprint van deze groep ietwat chaotisch verliep, Charlotte Silvius was daar slachtoffer van. Ook is het niet de bedoeling dat B-renners geloste C-renners op sleeptouw nemen. Dat is onsportief ten opzichte van andere deelnemers.

Hopelijk zien we jullie volgende week bij De Mol in Dordrecht

Top