Zomoco Zondag Morgen Competitie

De spanning in de Zomoco koersen bij De Spartaan in Rijswijk was tot het einde toe te snijden. In de eindsprint bij de A-klassers was het verschil tussen beide matadors Tom de Vreede en Joeri van Delft niet waarneembaar. Jammer dat er geen fotografen bij waren, het was vergelijkbaar met de eindsprint die Marcel Kittel en Boasson Hagen afgelopen week in de 7e etappe van de Tour de France afleverden. Nauwelijks tweehonderdste van een seconde was de voorsprong waarmee Tom de Vreede de overwinning naar zich toe haalde. Alastair Carr eindigde op de derde plaats. De koers in Rijswijk werd geopend door de laatst genoemde coureur. De Ahoy’ renner ging al vrij vroeg in de koers op avontuur met de uiteindelijke winnaar Tom de Vreede. Het duo kreeg vervolgens gezelschap van Fabrizio Korsman, Joeri van Delft en Nick Moerland, waarna nog eens zeven renners aansloten. In de eindfase verbrokkelde de kopgroep, wisten de eerste drie en Fabrizio Korsman als enigen uit de greep van de jagers te blijven en was het Tom de Vreede, die met een tevreden gevoel de zege voor zich opeiste.

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1427599/races/4500042

 Ook bij de B-klassers was het verschil in de eindsprint minimaal. Met zeventiende seconde voorsprong ging lijstaanvoerder Jeroen Martens als eerste over de streep voor Sjaak Olsthoorn die op zijn beurt weer met het kleinst mogelijk verschil Marc van Wijk naar de derde plaats terug wees. Trouwens, de nummers vier,vijf en zes Edwin Vrauwdeunt, Michèle Somers en Peter van der Windt eindigden ook nog in dezelfde seconde. Gelukkig dat we Mylaps hebben anders waren er deze keer heel wat renners ex aequo geëindigd. Ook hier werd de koers, niet tot ieders genoegen, in een hoog tempo afgelegd. In de beginfase waren het Martin Pruijsers en Mark Vonk die een ontsnapping op touw zetten, hun poging werd over genomen door Henk Kortland, Peter van der Windt en good old René den Boer, ook Michéle Somers en Jeroen Martens deden een poging, de koers eindigden toch in een massasprint van 28 renners, waarvan Barrhopoorter Jeroen Martens de beste zaken deed.

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1427599/races/4500043

In dit geweld hield C-klasser Delano Swenne zich netjes overeind, hij eindigde in het peloton als beste C-klasser. In het gezamenlijke resultaat bezette hij de 24ste plaats en mocht met Danielle de Hoog en Joris Keller de enveloppen in ontvangst nemen.

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1427599/races/4500043

Top