Zomoco Zondag Morgen Competitie

De weersomstandigheden waren niet geweldig, er was concurrentie van enkele nationale wedstrijden, dan mag je niet klagen dat er bij de Zomoco op het parkoers van De Hoekse Renners in Puttershoek toch nog bijna zestig coureurs aan de start stonden En op die mooie polderwegen werd er door de wel aanwezige coureurs leuke wedstrijden voorgeschoteld

Bij de A-klassers waren het Fabrizio Korsman en Ferry van Buijtene (waarom had die nu toch geen transponder op zijn fiets) die vroeg in de koers op avontuur gingen. Het duo bouwde een mooie voorsprong op, maar moest in het verloop van de koers toch toestaan dat ze door enkele renners, Patrick Kramer, Jan Hordijk, Marco Nederlof, Thomas Nieland en Jethro Smit, werden vervoegd. De koplopers bleven  tot de eindsprint bij elkaar, daarna was het Deltarenner Jethro Smit die zijn voorwiel als eerste over de eindstreep drukte, waardoor Jan Hordijk en Fabrizio Korsman genoegen moesten nemen met plaats twee en drie.

https://results.sporthive.com/events/PC1420249/races/4474021

Ook bij de B-klassers was er een kopgroep, die in deze categorie uit acht renners bestond. Terwijl achter hen het peloton totaal verkruimelde, bleef het achttal bij een, liet Jacco Jansen bij de premiesprint al wel zien over goede benen te beschikken. Wat ook bleek in de eindsprint waarin de Westlander Delta renner Erik Meerkerk en Swift renner Johannes Lachi naar de overige podium plaatsen terug verwees.

uitslag;https://results.sporthive.com/events/PC1420249/races/4474022

In het peloton dat op ruime achterstand was gereden slaagde Delano Swenne als enige C-renner er in zich te handhaven, waarmee de plaatsgenoot van nationaal belofte kampioen Fabio Jakobsen (Delano rijdt ook in een shirt van de kampioen) beslag legde op de eerste plaats voor Dylan Boogert en Anneke Lubeek.

De volgende rit bij Zomoco DRV is zondag 9 juli bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk

Top